Ropogós csirkecombok sűrű, mustáros-tejszínes szaftban sütve - Kevés munkával kiadós fogás

Az omlósra sült csirkecombokkal alig van munka, a mustáros-tejszínes szaftja pedig egyszerűen mennyei.

tejfolos mustaros csirkecomb
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Készítsd el a sült csirkecombokat mustáros-tejszínes szaftban! A csirkecomb a szárnyas legfinomabb, omlós és szaftos része, amiből számtalan fogást készíthetsz. A legjobb eredmény titka a megfelelő pác: bármivel fűszerezd ízlés szerint, locsold meg olajjal, és így pihentesd a hűtőben néhány órát, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe.

Mustáros-tejszínes sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 egész csirkecomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté. Dörzsöld be őket sóval, borssal és pirospaprikával, locsold meg olívaolajjal, és lefedve pihentesd a combokat a hűtőben egy-két órát. A pácolási idő leteltével helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben.

 

A tejszínt keverd el a zúzott fokhagymával, a mustárral, a majoránnával, az őrölt köménnyel és a rozmaringgal. Öntsd a tepsiben várakozó csirkecombokra, és alufóliával letakarva told be a 200 fokos sütőbe egy órára, amíg a hús omlósra puhul. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a combokon a bőr kicsit megpirulhasson.

A tejszín és a mustár egy gyors gombás tésztaszószban is remekül muzsikál együtt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük