Mustáros, rántott csirkemell ropogós bundában - Ebben a pácban pihentesd a húst, hogy még finomabb legyen

Hogy ne legyen mindig egyforma a rántott csirke, tedd pikánsabbá mustárral.

mustaros-csirkemell-recept

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Körömlakkot kent a papírra: gyönyörű rajzok lettek belőle »

Szürke színű ruhákkal ünnepelte 70. születésnapját a divatház »

Salma Hayek elfelejtett öregedni – Iszonyat jól néz ki az új fotókon »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha hagyomány hétvégén nálatok a rántott hús, de kicsit megreformálnád, akkor pácold be egy kicsit. A mustáros, hagymás keverék fantasztikus ízt ad neki, így senki sem fogja hiányolni a megszokott falatokat.

Ha belejössz a kísérletezgetésbe, a paníron is változtathatsz egy kicsit. A zsemlemorzsához keverhetsz szezámmagot, reszelt citromhéjat, zöldfűszert vagy akár parmezánt.

Mustáros rántott csirkemell

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 10 evőkanál zsemlemorzsa
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 vöröshagyma
  • fél dl olaj
  • bors

A húst mosd meg, és csepegtesd le. Vágd vékony szeletekre, ha szükséges, kicsit klopfold is ki. Elég az öklöddel vagy a kés nyelével megütögetni. Keverd össze az olajat a mustárral, az apróra vágott vöröshagymával, a sóval és a borssal, majd forgasd meg benne a csirkét. Hagyd állni a pácban legalább egy-két órán keresztül, még finomabb lesz, ha egy éjszakán át pácolod.

Pihentetést követően a lisztet szitáld egy tálba. Egy másik edénybe a felvert tojás, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Forgasd meg mindegyikben a szeleteket, majd rakd forró olajba. Süsd mindkét oldalukat pár perc alatt aranybarnára. Sütés közben mérsékeld a hőfokot, a forgatásnál pedig légy óvatos, hogy ne sérüljön a panír. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.

Blog.hu ajánló