Fűszeres, mustáros csirkemell rántva: ha unod a sima bundát

Ha nem csak a hagyományos bundás hús jöhet szóba, próbáld ki a mustáros csirkemellet rántva.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Nem kell többé macerázni a gluténmentes étrenddel - Bármilyen diétát követsz, innen tudsz rendelni (x)

Újabb előrelépés a rákgyógyításban – Még inkább személyre szabott lehet a kezelés (x)

Alföldi Róbert gondolatai a vágyról - Ő sem mindig tudja, mit higgyen szerelemről (x)

A legyegyszerűbb frizurák, ha nyári esküvőre vagy hivatalos - Ékszerekkel mutatjuk

Jellegzetes folyás, viszketés is lehet a tünete - Mit mond a nőgyógyász a Candidáról?

beauty and style

Dögös környaklánc egyszerű zsinórból: videón mutatjuk, hogy készítsd el »

Csak fújni kell az új körömlakkot - Nem lehet elrontani a manikűrt! »

Nincsenek pigmentjeik: elképesztően gyönyörű fotók albínókról »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hétvégi étkezések verhetetlen sztárja a rántott hús. Újíts egy kicsit, tedd még pikánsabbá. Ez a módszer a család minden tagjának ízlik majd. A mustáros csirkemellhez bármilyen hagyományos köret illik.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál mustár
  • bors
  • kakukkfű
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst alaposan mosd meg, vágd nagyobb szeletekre. A mustárhoz önts körülbelül két evőkanál olajat, keverd össze a sóval, a borssal és a kakukkfűvel. Kend a csirkére, majd tedd legalább fél órára a hűtőbe. Készíts elő három edényt. Az elsőbe rakd a lisztet, a középsőbe a felvert tojás, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Forgasd meg mindegyikben a mustárral bekent csirkeszeleteket. 

Forrósíts olajat egy serpenyőben vagy mélyebb lábosban. Tedd bele a csirkét, majd vedd vissza a hőfokot, különben a panír gyorsan megpirul, a hús viszont nyers marad. Körülbelül tíz perc alatt süsd szép aranybarnára a szeleteket, közben fordítsd át őket. Végül szedd papírtörlőre a húst, és csepegtesd le az olajat.

Blog.hu ajánló