Szórós morzsasüti bogyós gyümölcsökkel - Az egyik legegyszerűbb recept

A morzsasütit összeállítani nem tart tovább tíz percnél. Friss bogyós gyümölcsökkel a legütősebb.

Morzsasüti bogyós gyümölcsökkel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A morzsasüti nem véletlenül szolgált rá a lusta háziasszonyok kedvence elnevezésre. Kevés munkával könnyű, nyárias desszertet prezentálhatsz. Fantasztikus, ahogy a friss gyümölcs karamellizálódik a saját levében. Nem túl édes, így a melegben is jólesik.

Tálaláskor fokozd tovább az élvezetet vaníliás fagyival vagy tejszínhabbal. Próbáld ki ezt a sütit szederrel, áfonyával, eperrel is!

Morzsasüti bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók

Morzsás réteghez

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só

Gyümölcsös réteghez

  • 15 dkg málna
  • 15 dkg ribizli
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés ideje: 35 perc

A formát alaposan vajazd ki. A málnát és a ribizlit jól mosd meg, majd csepegtesd le, és facsard rá a citrom levét. Szitáld egy tálba a lisztet, keverd hozzá a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a hideg vajat. Az ujjbegyeddel gyorsan morzsold össze. A tésztának nem kell összeállnia, akkor jó, ha morzsalékos.

Rakd vajjal kikent piteformába a gyümölcsöt, szórd meg cukorral és morzsával. Süsd meg 160 fokon körülbelül 20-25 perc alatt.  Ha a teteje szép aranybarna, vedd ki a sütőből. Nem is kell megvárnod, míg teljesen kihűl, langyosan a legfinomabb.

Ezt is szeretjük