Mit készíts csirkemellből?

4 szaftos receptvariáció

A csirkemell önmagában száraz, ha viszont megbolondítod valamilyen szaftos öntettel, tökéletes vacsorát készíthetsz belőle.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkemell az egyik legváltozatosabban elkészíthető étel. Bár magában egy kicsit száraz, ha valamilyen ízletes szósszal vagy szaftos, zöldséges egyveleggel kínálod, máris isteni főfogás lesz belőle.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Próbáld ki sokszínű receptjeinket, és lepd meg a családodat egy kiadós vacsorával. Hidd el, megéri a sütés-főzést.

Tejszínes-gombás csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors

A vöröshagymát aprítsd fel, és a vajon dinszteld meg. Öntsd rá a vékonyra felcsíkozott húst, és pirítsd meg. A gombát szeleteld fel, ha a hús megpirult, tedd azt is hozzá. Ízesítsd ízlés szerint sóval, borssal, és önts alá kevés vizet, majd párold puhára. A tejszínt a liszttel keverd csomómentesre, és öntsd a húsra. Forrald össze, és szórd bele a finomra vágott petrezselymet is. Rizses körettel tálald.

Zöldséges csirkeragu

Hozzávalók:

  • 6 paradicsom
  • 4 csirkemellfilé
  • 6 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 lime
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csípős paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

A csirkemelleket lapjában vágd be, majd hajtogasd ki. Picit klopfold ki, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Két evőkanál mézet az olajjal keverj össze, és öntsd a húsokra. Takard le, és tedd hűtőbe. A vöröshagymát aprítsd fel, a paprikát és a héj nélküli paradicsomot vágd kockára. Keverd bele a zúzott fokhagymát, és facsard bele a lime-ok levét. Tedd rá a megmaradt mézet, és keverd bele a finomra vágott petrezselymet is. A hűtőből vedd ki a húsokat, és hagyd lecsepegni. Felforrósított serpenyőben süsd néhány percig, majd a mézes zöldségkörettel tálald.

Szójaszószos csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg sárga koktélparadicsom
  • 20 dkg piros koktélparadicsom
  • 2 evőkanál sötét szójaszósz
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 kígyóuborka
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl majonéz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál almaecet
  • fél kiskanál őrölt gyömbér

A csirkemelleket csíkozd fel. A szójaszószt a mézzel, a gyömbérrel és némi sóval keverd össze, és öntsd a húsra. Körülbelül fél órára tedd félre. A paprikát vágd csíkokra, a paradicsomot negyedeld fel, az uborkát vágd ketté, majd szeleteld fel. 1 dl tejszínhez keverj ugyanennyi majonézt, egy evőkanál mézet és egy evőkanál almaecetet. Picit sózd meg, majd keverd össze alaposan. Pici olívaolajon a lecsepegtetett húst süsd meg nagy lángon. A zöldségeket öntsd le az elkészített öntettel, és tedd rá a megsült húscsíkokat.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Csirkemell citromos szószban

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg zöldborsó
  • 5 dkg pármai sonka
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 ág rozmaring
  • bors

A csirkemelleket vágd ketté, és sóval, borssal dörzsöld be. Pici olajat a serpenyőben forrósíts fel, majd tedd bele a húsokat, és körülbelül negyed óra alatt mindkét felüket süsd meg. A vöröshagymát vágd hasábokra, a rozmaring tűleveleit szedd le. A hagymát a vajon pirítsd meg, szórd rá a rozmaringot, a kockára vágott sonkát, a zöldborsót, és körülbelül 5 percig párold. Ízlés szerint sózd, borsozd meg. Ha a hús jó, szedd ki, a serpenyőben maradt léhez keverd hozzá a tejszínt, a citromlevet, és forrald össze. Ha nagyon folyós, tegyél bele pici lisztet. A csirkemelleket fektesd a sonkás zöldborsóra, és locsold meg a citromos öntettel.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük