Sajtos, sós hajtogatott minikiflik
Ha van egy kis időd a hétvégén
A látványtól és az illattól már akkor nagyokat nyelsz, amikor a minikiflik még csak a sütőben pirulnak.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha különleges kelt tésztára vágysz, akkor készíts minikifliket, vagy ahogy sokan ismerik ezt a sajtos sütit, hajtoványt. A légiesen könnyű falatkák olyan finomak, hogy egyszerűen nem tudod abbahagyni az evést. Sonkás töltelékkel is kipróbálhatod Kard Éva receptjét.
 

Hozzávalók 20 darabhoz:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 0,5 dl olaj
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál cukor

Sajtos töltelékhez

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1/2 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt futtasd fel egy deci langyos, cukros tejben. Várd meg, amíg jelentősen megnő a térfogata. Ez körülbelül 10-15 perc. Ezután a tojássárgát keverd össze a maradék langyos tejjel, az olajjal és a felfuttatott élesztővel. A lisztet vegyítsd a sóval. Ha van kenyérsütőd, akkor öntsd az üstjébe a tojássárgás keveréket, majd kanalazd rá a lisztet, és dagaszd meg a tésztát. Ha nincs kenyérsütőd, akkor kézzel végezd a dagasztást.
Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától, fényes és sima. Ezt követően takard le, és meleg helyen keleszd egy órán át. Majd borítsd a megkelt tésztát lisztezett felületre, nyújtsd ki vékonyra, és kend meg a sajtos keverékkel.

A töltelékhez a sajtot reszeld le, add hozzá a lágy vajat, a sót, az egész tojást, és keverd alaposan össze. Kanalazd a kinyújtott tésztára a sajtos masszát, és egyenletesen kend rá. Ezután tekerd fel, mintha bejglit készítenél, és éles késsel vágd trapéz alakú darabokra.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és helyezd egymástól távolabb őket. Ne feledd, sütés közben tovább nőnek a minikiflik, ezért fontos, hogy legyen közöttük elég távolság. Majd konyharuhával takard le, és szobahőmérsékleten keleszd még 20 percig. Ezután az újrakelesztett tészta tetejét kend meg a felvert tojással, és szórd meg reszelt sajttal. Helyezd előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süsd szép pirosra. Tálalás előtt a sajtos, sós sütiket hagyd langyosra hűlni, majd úgy kínáld.

Blog.hu ajánló