Vajas áfonyás pite selymes krémmel töltve - Mindenki kapkodni fog érte
A vajas tésztájú, omlós piték éppoly szépek, mint amilyen finomak.

Vajas áfonyás pite selymes krémmel töltve - Mindenki kapkodni fog érte
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még csábítóbb az áfonyás pite, ha mini formákban készíted el. A tésztát villámgyorsan összeállíthatod. Fontos is, hogy ne olvadjon meg a vaj, különben nem lesz igazán omlós. Ha tálaláskor tejszínhabot vagy fagyit is kínálsz mellé, biztos lehetsz benne, hogy páratlan finomságot teszel az asztalra.

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom

Tetejére

  • 20 dkg áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal, majd rakd hozzá a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a hozzávalókat. Amikor a tészta sima, egynemű, és könnyen bánsz vele, csomagold fóliába, majd tedd a hűtőbe fél órára. Pihentetés után nyomkodd vajjal kikent, mini piteformákba, és villával szurkáld meg több helyen. Tedd előmelegített sütőbe, majd 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Ha szép aranybarna, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.

 

Közben készítsd el a krémet. A tejszínt verd kemény habbá, majd forgasd hozzá a mascarponét, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Töltsd meg a kosárkákat a mascarponés keverékkel, és mindegyik tetejére szórj megmosott, lecsepegtetett áfonyát. Tedd legalább egy-két órára a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.

 

 

Blog.hu ajánló