Minden idők 4 legjobb fogyókúrás receptje
Az, hogy fogyókúrázol, nem egyenlő azzal, hogy éhezned is kell. Csak jól válogasd meg a zsírégető alapanyagokat!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Felejtsd el a salátákat egy életre, elvégre nem vagy te nyuszi, hogy állandóan zöldségeken élj! A gyümölcsök, tejtermékek és húsok között is találsz olyan eleséget, melyet bátran fogyaszthatsz a zsírégetés időszakában is.

Például a bogyósgyümölcsök kifejezetten ajánlottak, a joghurthoz hasonlóan. Próbáld ki receptjeinket, és merj bátran kanalazni, alakodra most az ételek vigyáznak!

Áfonyakrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg áfonya
  • 4 dl tejszín
  • 3 szegfűszeg
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
  • cukor

Az áfonyát mosd meg alaposan, majd annyi vízben tedd fel főni, amennyi éppen csak ellepi. Forrald fel, és egy-két perc után szitán törd át. A gyümölcslevet öntsd fel annyi vízzel, hogy kicsivel kevesebb mint egy liter legyen.
A szegfűszeget és a citromhéjat fél dl vízben 10 percig főz, majd add a gyümölcsléhez. Ízlésed szerint cukrozd, és öt percig forrald. A tejfölt a liszttel keverd simára, és habard be vele a levest. Add hozzá a tejszínt, forrald fel, és akár hidegen, akár melegen tálald.

Spenótfőzelék - a gyors emésztésért

Hozzávalók:

  • 60 dkg spenót
  • 3 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 dl olaj

A spenótot mosd meg, majd tedd egy lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd meg ízlésed szerint, és tedd bele a zúzott fokhagymát. Ha puha, szedd ki a vízből, és turmixold össze, daráld le, vagy deszkán vágd apróra. Az olajból és a lisztből készíts rántást, add hozzá a spenótot, és tejjel hígítsd megfelelő állagúra. Ízlés szerint főtt tojással tálald.

Brokkolis lazac - teljes fogás

Hozzávalók:

  • 1 kg brokkoli
  • 70 dkg lazac
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 citrom
  • 1 lime
  • fél fej lilahagyma
  • bors

A vajat forrósítsd fel, és az apróra vágott hagymát, a citromok lereszelt héját, valamint a kifacsart levüket is add hozzá. Keverd össze alaposan, majd az alufóliára fektetett lazacszeleteket locsold meg vele. Tekercseld bele a fóliába, és előmelegített sütőben párold puhára. A brokkolit szedd rózsáira, néhány percig főzd, majd szintén csepegtesd át a vajjal. A sült halat a brokkolival összekeverve tálald.

Joghurtban sült csirkemell - 90 naposhoz

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 2 dl joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál gyömbérpor
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 késhegynyi kurkuma
  • őrölt bors

A joghurtot a fűszerekkel és az áttört fokhagymával keverd össze. Fektesd bele a masszába a hússzeleteket, és éjszakára tedd hűtőbe. Másnap a húsokat fektesd egy serpenyőbe, majd öntsd fel pici vízzel, és fedővel lefedve párold puhára. Amikor a hús teljesen puha, vedd le a fedőt, és pirítsd meg mindkét oldalát.

Blog.hu ajánló