Tízperces mikrós Sacher-torta
Az idő nem lehet kifogás! A mikrós Sacher-tortát még a legizzasztóbb nap után is lesz erőd összedobni.
Levezetésként valami nagyon finom, villámgyors desszertre vágysz? Ha hiszed, ha nem, ez a mikrós Sacher-torta tíz perc alatt elkészül. Próbáld ki most, elő a stoppert!
Mikrós Sacher-torta
Hozzávalók 2 személyre
- 8 evőkanál búzaliszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki
- 4 evőkanál cukor
- 2 tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- baracklekvár
- csokimáz
Elkészítés:
Az egész tojásokat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Mikróban olvaszd fel a vajat és a csokit, majd dolgozd a tojásokhoz. A lisztet szitáld át, elegyítsd a sütőporral, és óvatosan keverd a masszához. Vedd elő kedvenc mini formádat, ez lehet szilikon vagy jénai, vajazd ki, és öntsd bele a tésztát.
Tedd a mikróba, és körülbelül öt percig süsd 800 watton. Győződj meg arról, hogy az alap átsült-e mindenütt. Ha megbököd egy hústűvel, és azt üresen húzod ki a tésztából, elkészült a sütid. Utána még három percre zárd rá a mikró ajtaját. Ha kicsit hűl, vágd ketté, és kend meg baracklekvárral. Vízgőz felett olvaszd meg a csokimázat, és öntsd a süti tetejére.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept