A legfinomabb mézes-mustáros dresszing: salátákhoz, grillezett zöldségekhez is jól jön
Dobd fel a salátádat, a grillen sült finomságokat isteni finom, házi készítésű mézes-mustáros öntettel!
A mézes-mustáros öntet izgalmasabbá teszi a legegyszerűbb salátát, és új értelmet ad a grillezett zöldségeknek is. Francia magos mustárral készítve a legfinomabb. Még különlegesebb lesz az aromája, ha az olívaolaj mellé tökmagolajat is keversz.
Mézes-mustáros öntet receptje
Hozzávalók
- 4 evőkanál magos mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál tökmagolaj
- 2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 evőkanál almaecet
- 1 csipet só
Elkészítés:
Egy kisebb tálban kézi habverővel dolgozd simára a mustárt, az almaecetet, a mézet, a gyömbért és a sót. Ezután lassan, folyamatosan kevergetve csorgasd hozzá a kétféle olajat, és kevergesd addig, amíg teljesen selymes lesz. Pihentesd kicsit hideg helyen, hogy az ízek jól összeérjenek. Az így elkészült mézes-mustáros öntet lezárt dobozban hűtőben egy hétig is eláll, de nem valószínű, hogy olyan sokáig maradni fog belőle.
Remekül feldobhatod vele például az aszalt paradicsomos spenótsalátát.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept