Ragacsos mézes-mustáros csirke

Így csináld hozzá a pácot

A mézes-mustáros csirke hihetetlenül zamatos, pikáns fogás. Ezzel bárki előtt felvághatsz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mézes-mustáros csirkét rengeteg módon készítheted, csípősen, tejszínesen, krumplival. Ám mind közül ez az egyik legjobb változat. Mellből is finom, de combból talán még ízletesebb. Jó, ha már a sütés előtti este bepácolod a húst.

Mézes-mustáros csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkecomb
  • 5 evőkanál mustár
  • 5 evőkanál méz
  • 2 fej vöröshagyma
  • balzsamecet
  • bors
  • kakukkfű
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg. Keverd össze egy zárható edényben a mustárt, a mézet és a balzsamecetet. Forgasd meg benne alaposan a húsokat, majd lefedve tedd a hűtőbe. Hagyd a pácban legalább egy órán keresztül.

A hagymát pucold meg, karikázd fel. A húst a páclével együtt borítsd egy tepsibe. Rakd rá a hagymát, locsold meg kevés olajjal. Sózd, borsozd, szórd meg a kakukkfűvel. Fedd le a tepsit alufóliával, told előmelegített sütőbe, és süsd 190 fokon körülbelül 35 percig. Utána vedd le róla az alufóliát, és hagyd még 10-15 percig sülni. Közben fordítsd át a combokat, hogy mindenhol jó ropogósak legyenek.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük