Szuperfinom mézes gesztenyekrémleves: tejszínnel még jobb
A gyorsan összedobható mézes gesztenyekrémleves hideg őszi-téli napokon jól felmelegít.
Most van a gesztenye főszezonja, használd ki, és készíts belőle ízletes levest! Ha nincs kedved főzni vagy sütni a barna szemeket, bolti masszából is elkészítheted. Ha a gyerekek nem esznek belőle, rummal is locsold meg! Ha beválik a recept, karácsonyra is elkészítheted.
Mézes gesztenyekrémleves
Hozzávalók
- 25 dkg gesztenyepüré
- 2 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 3 evőkanál méz
- 2 csomag vaníliás cukor
- 0.5 dl rum
- 1 db citrom
- szegfűszeg
- fahéj
- csillagánizs
Elkészítés:
A gesztenyét villával nyomkodd össze, majd öntsd hozzá a tejet és a tejszínt is. Ízesítsd mézzel, fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal, reszelt citromhéjjal, és kis lángon főzd sűrűre. Közben többször kavard meg, majd botmixerrel tovább krémesítheted. Kínálhatsz hozzá habgaluskát, sőt rumos mazsolát. Hidegen és melegen is nagyon finom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció