Hűsítő görögdinnyeleves

Kánikula idejére

Ki ne szeretné a görögdinnyét, főleg, amikor szezonja van? A lédús, mézédes gyümölcs az egyik legjobb hűsítő nyáron.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Görögdinnyéből viszonylag kevés ételt készítenek, ennek egyik fő oka valószínűleg abban rejlik, hogy közel van a tökéleteshez, kár volna elrontani, de azért néha érdemes próbálkozni.

Mint a jó gyümölcslevesnek általában, ennek sem áll rosszul egy gombóc vaníliafagyi vagy egy nagyobb adag házi készítésű tejszínhab.

Görögdinnyeleves

Hozzávalók:

  • 1 kg görögdinnyehús
  • 10 dkg méz
  • 0,5 dl száraz vörösbor
  • 1 citrom
  • friss menta

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Ha körülbelül megvan a gyümölcsből az a mennyiség, amit a levesre szántál, akkor dobd be a turmixgépbe és pépesítsd. Miután ezzel elkészültél, egy lábasba öntsd át a dinnyelét, kezdd el melegíteni, keverd hozzá a mézet, facsarj bele némi citromlevet - bőven elég a fele is, nem az a cél, hogy savanyú legyen a végeredmény -, mosd át alaposan a mentát, és azt is add hozzá, és persze a bort se hagyd ki.

Ha buggyant kettőt, már kész is van, ha kicsit sűrűbbre szeretnéd, egy kis keményítővel elérheted a kívánt állapotot. Told a hűtőbe, és jéghidegen fogyaszd el.

Hűsítő finomságok

Ha már nem segít a zuhany, és a tópart is távolinak tűnik, nincs más megoldás, a bevitt táplálékkal kell lehűtened magad, képgalériánkban remek ötleteket találsz.

Isteni nyári receptek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük