Mennyei szilvás túrófánk fahéjjal
A fánk nemcsak farsangkor jár az édességre éhezőknek. Rejts a közepébe szilvát, hogy különleges legyen a desszert.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fánk tipikusan a farsangi körforgás része, de ne tekints rá úgy, mintha csak akkor készíthetnéd el. Ez a sütemény kiváló lehet egy kerti parti alkalmával, de akkor is, ha csak nassolnál egy jót.

Ha úgy döntöttél, kipróbálod, ne ragadj le a sima túrófánknál. Gazdagítsd az amúgy is ízletes édességet szilvával.

Szilvás túrófánk fahéjjal

Hozzávalók:

  • 30 dkg szilva
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg vaj
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • fahéj
  • olaj

Az élesztőt langyos, cukrozott tejbe morzsold bele, majd futtasd fel. A lisztet szitáld egy tálba, a közepébe készíts egy bemélyedést, és öntsd bele az élesztőt.

Hintsd meg a tetejét kevés liszttel, és nagyjából negyed órát hagyd állni. Amikor a liszt a tetején megreped, add hozzá a cukrot, a tojást és a szobahőmérsékletű vajat, és dolgozd össze.

A túrót törd át egy villa segítségével, és a citrom héjával keverd össze. Öntsd az egészet a lisztes keverékhez, majd a maradék tejjel dolgozd össze. Takard le a tésztát egy konyharuhával, és fél órán keresztül keleszd.

A szilvát magozd ki és vágd kisebb darabokra, befőttet is használhatsz. Szórd meg ízlésed szerint cukorral és fahéjjal, és hagyd állni negyed órát. A megkelt tésztát szaggasd ki, és mindegyik közepébe rejts egy darabka gyümölcsöt. Hajtsd össze, egy pohárral nyomd össze, nehogy kiessen belőle a szilva, majd forró olajban süsd ki a fánkokat. Fahéjas porcukorral tálald.

OLVASD EL EZT IS!

nyari gyumolcs
  • gyümölcs
  • édességek

30 perces bögrés sütik

Blog.hu ajánló