Zamatos meggyszörp falusi keresztanyám konyhájából - Ez régi, bevált recept

Miért választanád a bolti meggyszörpöt, ha az otthoni sokkal finomabb?

meggszorp-recept
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha meggyhez jutsz, feltétlenül készíts belőle zamatos szörpöt is. Ebbe nem kerül semmi mesterséges színezék és adalékanyag. Ha nem szeretnél tartósítószert se tenni a szörpbe, különösen fontos, hogy fertőtlenített üvegekbe rakd.

A felbontott meggyszörpöt tartsd a hűtőben. Hígíthatod vízzel, kínálhatod jéggel, mentával és gyümölcsökkel, de a limonádét is feldobhatod vele.

Meggyszörp

Hozzávalók:

  • 3 kg meggy
  • 1,5 kg cukor
  • 2 l víz
  • 1 citrom

Elkészítés ideje:

Válogasd át a meggyet, a szárrészt szedd le, a nem egészséges szemeket dobd ki. Mosd meg több vízben, csepegtesd le. Készítsd elő az üvegeket, mosd el alaposan, majd csírátlanítsd a mikróban vagy a mosogatógépben, esetleg főzd egy nagy fazékban 15 percig.

Rakd a gyümölcsöt egy nagy fazékba, és szórd meg cukorral. Várj addig, amíg egy kis levet ereszt, majd öntsd hozzá a vizet, és facsard hozzá a citrom levét. Kis lángon kezdd melegíteni, és a forrástól számítva főzd 30 percig. Amikor a meggy puha, botmixerrel pürésítsd, vagy turmixold össze, és kis lyukú szűrőn vagy gézen szűrd le. Töltsd a forró szörpöt felmelegített üvegekbe, jól zárd le, majd állítsd fejre tíz percre. Rakd plédek közé, és várd meg, amíg kihűl. Száraz, hűvös helyen tárold.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük