Hűsítő meggyleves bevált recept szerint
Anyukád így készítette
A meggylevest pofonegyszerű elkészíteni, pár összetevőből üdítő nyári előételt varázsolsz.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Gyors frizura rövid hajból: elfedi a zsírosodó tincseket »

Ez már megint mi? Félig kész sminket villantanak a lányok az Instagramon »

Egy fazon, ami mindenkinek jól áll: midi szoknyák 9 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nincs jobb a nyári kánikulában a hűsítő meggylevesnél. Készítsd friss meggyből, de használhatsz helyette más nyári gyümölcsöt is, például cseresznyét, egrest vagy őszibarackot. Fűszerezd bátran, ám az egyszerű, savanykás íz önmagában is remek frissítő lehet. Édes tejszínszigetekkel a tetején az igazi.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg meggy
  • 15 dkg cukor
  • 2 l víz
  • 2,5 dl tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 10 szegfűszeg
  • 1 fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Először mosd meg és magozd ki a meggyet, majd a cukrokkal tedd fel főni a vízben. A citrom héját reszeld le, és a szegfűszeggel együtt add a leveshez. Ha nincs kedved ezeket később a levesben keresgélni, csomózd a citrom héját és a szegfűszeget egy steril gézlapba vagy textildarabba, és így dobd a levesbe. Később, amikor már átvette az ízét,  egyben kiemelheted belőle.

A levest főzd 20 percig, közben a lisztből, a tejfölből és két merőkanálnyi levesléből készíts habarást. Szűrd le, majd add a leveshez, forrald fel, és főzd további öt percig. Ha kész, tedd félre, míg kihűl, majd tedd hűtőbe, és hidegen tálald.

Blog.hu ajánló