A legfinomabb meggyes piskóta receptje
Így nem süllyed a meggy az aljára
A zamatos meggy a legegyszerűbb sütit is ellenállhatatlanná teszi.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Kiszáradt a kezed? Egy házi pakolás, ami segít, mielőtt kisebesedne »

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 30 dkg búzafinomliszt
  • 30 dkg meggy
  • 30 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat, majd a sárgákat keverd habosra a porcukorral. Adagold hozzá szép fokozatosan a meleg vizet. Ezt követően szitáld át a lisztet, keverd össze a sütőporral, és részletekben dolgozd a tojásos masszához.

Egy csipet sóval verd kemény habbá a tojások fehérjét, majd forgasd könnyed mozdulatokkal a tésztához. Ilyenkor már ne használj gépi habverőt, így a massza biztosan nem törik meg.

A tésztát öntsd egyenletesen kizsírozott, kilisztezett tepsibe. Végül pedig potyogtasd sűrűn egymás mellé, a süti tetejére a lisztbe forgatott, magozott meggyszemeket. Így nem süllyednek majd az aljára.

Tedd a masszát előmelegített sütőbe, és körülbelül 30 perc alatt süsd aranybarnára. Az ajtót ne nyitogasd legalább 20 percig, mert akkor a tészta összeeshet. Tűpróbával ellenőrizd, hogy mindenhol átsült-e a piskóta. Szúrd bele, és ha a tűn nem marad semmi, elkészült az isteni sütemény. Tálalás előtt hintsd meg porcukorral.

Blog.hu ajánló