Meggyes piskóta, ahogy a nagyi csinálta annak idején

Nem kell mindig újdonság, néha a jól bevált receptekkel boldogulhatsz a legjobban.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

20-30-40 éve még nem volt divat az olívaolaj, még régebben pedig a margarint sem ismerték a háziasszonyok. Természetesen nem azt akarjuk mondani, hogy zsírral kellene főznöd, de néha érdemes a vajra szavazni, ettől lesz omlós a sütemény.

Biztosan te is ettél a nagymamád vajas piskótájából, itt az ideje, hogy magad is elkészítsd.

Meggyes piskóta

Hozzávalók:

  • 30 dkg meggybefőtt
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 sütőpor

A vajat keverd habosra a cukorral, add hozzá a tojássárgákat egyenként, és keverd simára. A lisztet keverd el a sütőporral, majd a felét szitáld a tésztába. Ezután óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket is, végül pedig a maradék lisztet. Melegítsd elő a sütőt, majd öntsd a tésztát egy kivajazott kilisztezett tepsibe vagy tortaformába.

A meggybefőttet csepegtesd le, aztán forgasd kevés lisztbe, így a meggy nem süllyed majd az aljára. Told a sütőbe, és süsd fél órán át, de ne nyitogasd a sütőajtót, mert összeesik a piskóta.

Piskótatitkok

Nem vagy biztos a piskótakészítő tehetségedben? Nézd meg videónkat, és biztosan sikerülni fog.

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

kevert
  • banán
  • sütemény

Kevert süti banánnal

Ezt is szeretjük