Meggyes-mákos muffin szombat délutánra
A szürke délutánt dobd fel egy kis muffinnal.
A muffin változatosan elkészíthető, egyszerű sütemény, és pár napig el is áll, így, ha szombaton elkészíted, akkor vasárnap reggelire még tökéletes.
A meggy és a mák nagyon jól illenek egymáshoz, nem érdemes kihagyni tehát ezt a párosítást.
Meggyes-mákos muffin
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg barna cukor
- 15 dkg meggy
- 4 evőkanál mák
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Sütési idő:
25-30 perc, 160-170 fokra előmelegített sütőben
Elkészítés módja:
Egy edényben keverd habosra a vajat a cukorral, add hozzá a tojásokat, a tejfölt, a vaníliás cukrot. Egy másik edényben keverd össze a lisztet a sütőporral és az őrölt mákkal.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Óvatosan adagold a vajas keverékhez, majd, ha jól összekeveredett, tedd bele a kimagozott meggyet is.
A muffinformát vajazd és lisztezd ki alaposan, és háromnegyedig töltsd meg a masszával. Forró, körülbelül 160-170 fokos sütőben süsd 25-30 percig.
OLVASD EL EZT IS!
- muffin
- dió
Pofonegyszerű diós-meggyes muffin
- túró
- édességek
Félórás túrós süti
- csokoládé
- sütemény