Mennyei meggyes kevert süti vajas tésztából: egyszerűen nem tudod elrontani

A megunhatatlan meggyes kevert igazi házias süti, ezúttal könnyű vajas tésztából készül.

meggyes-vajas-kevert
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kevert tésztákat leginkább egyszerűségük és variálhatóságuk miatt szeretjük, gyümölccsel még ellenállhatatlanabbak. A vajas kevert legalább olyan szépen, egyenletesen jön fel, mint a piskóta, és fantasztikusan puha. Ha nem akarod, hogy a gyümölcs lesüllyedjen a tészta aljába, forgasd meg kevés lisztben.  

Meggyes vajas kevert süti

Hozzávalók

  • 40 dkg meggy
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mosd meg, és magozd ki. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a kétféle cukorral, majd add hozzá a puha, szoba-hőmérsékletű vajat. Öntsd hozzá részletekben a tejet, és forgasd hozzá a sütőporral, sóval elkevert lisztet. Dolgozd a masszát csomómentesre. 
 

A tésztát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába vagy tepsibe, és szórd a tetejére a meggyet. Süsd meg előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt kést vagy tűt üresen húzod ki, biztosan átsült. 
A klasszikus meggyes piskóta visszahozza a régi ízeket, emlékeket. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük