A régi jó meggyes pite bevált családi receptje - Évtizedek óta változatlanul készül
A meggyes pite igazi békebeli édesség, amit képtelenség megunni.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár meggyes pitét bármikor készíthetsz, akkor az igazi, ha a gyümölcsök frissen, ropogósan kerülnek a tésztába. Ez az omlós, egyszerre fanyar és édes finomság visszahozza a gyermekkori desszertek emlékét. 

A tésztát minél gyorsabban állítsd össze, hogy a kéz melegétől ne olvadjon meg a vaj. Már sütés közben olyan finom vaníliás, fahéjas illat lengi be a lakást, hogy alig bírod kivárni, míg legalább langyosra hűl. Ha teheted, kínálj hozzá vaníliafagyit.

Meggyes pite

Hozzávalók:

A tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárga
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • fél citrom

A töltelékhez

  • 1 kg magozott meggy
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál fahéj

Tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítés ideje: 50 perc, pihentetés: 30 perc

A tésztához keverd el a lisztet a sütőporral. Morzsold össze a vajjal, majd dolgozd össze a liszttel, a tojássárgájával, a kétféle cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tejföllel. Gyorsan gyúrj belőle ruganyos tésztát, és válaszd egy kisebb és egy nagyobb részre. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe fél órára.

A töltelékhez a meggyet mosd meg, magozd ki, majd csepegtesd le. Keverd hozzá a cukrot, a fahéjat, kevés zsemlemorzsát, és hagyd állni egy kicsit. A piteformát kend ki vajjal, és szórd meg liszttel. Nyújtsd ki a nagyobb tésztát, és simítsd a piteforma aljába. Hints rá zsemlemorzsát, majd rakd rá a tölteléket. Nagyobb lyukú reszelőn reszeld rá a másik tésztát, vagy sodorj belőle rácsokat, és fedd be vele a meggyet. A tetejét kend meg villával felvert tojással, és told előmelegített sütőbe. Süsd aranyszínűre körülbelül 30-35 perc alatt. Porcukorral megszórva kínáld.

Blog.hu ajánló