Bögrés meggyes-mákos muffin - 30 perc, és kész

A savanykás, lédús meggy remekül illik a könnyű, édeskés mákos muffinba.

Bögrés meggyes-mákos muffin - 30 perc, és kész
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legnépszerűbb muffinok között ott a helye a zamatos meggyes-mákos változatnak. Ehhez még a mérleget sem kell elővenned. Pillanatok alatt összekevered, és gyorsan meg is sül az omlós édesség.

Figyelj, hogy csak háromnegyedig töltsd a muffinsütő mélyedéseit, mert a tészta sülés közben szépen feljön. Ezzel a kipróbált recepttel mindig biztos a siker.

Meggyes-mákos muffin

  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre meggy
  • negyed bögre darált mák
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál fahéj

Egy tálban vegyítsd a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a mákot, valamint a citrom reszelt héját. Egy másik edényben a vajat keverd ki a cukorral, majd a tojásokkal. Óvatosan dolgozd össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Ha a massza sima, kanalazd papírral kibélelt muffinsütőbe, és szórd rá a kimagozott meggyet.

A tésztát told előmelegített sütőbe, és 180 fokos sütőben süsd aranybarnára 20 perc alatt. Ekkor végezz tűpróbát. Ha az egyik muffinba szúrt tűre vagy hegyes késre nem ragad tészta, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd még néhány percig. Porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük