Fantasztikus meggyes béles omlós linzertésztából - Ősrégi, házias recept
Kerülj nosztalgikus hangulatba a békebeli meggyes bélessel!

Fantasztikus meggyes béles omlós linzertésztából - Ősrégi, házias recept
Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Nyerd meg az 50x200 ezer forint egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

beauty and style

Skótkockás őszi körmök egyszerűen, 3 hétköznapi színnel »

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

Gyors smink, amire hétfő reggel is lesz időd: eltünteti a hétvége nyomait »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vékony tésztájú, vastag töltelékű meggyes béles kihagyhatatlan lesz a receptgyűjteményedből. Mirelit gyümölcsből vagy befőttből is bátran elkészítheted. A töltelékhez keverhetsz pudingot vagy diót is.

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojássárga
  • fél dl tej
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Töltelékhez

  • 60 dkg meggy
  • 20 kg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat morzsold el a liszttel, majd add hozzá a hideg vajat, a tojássárgát, a tejet, a cukrot, a sütőport és a sót. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Minél kevésbé olvad meg a vaj, annál omlósabb lesz. Ha könnyen formázható, vedd ketté, és készíts belőle cipókat. Takard le, majd tedd a hűtőbe fél órára.

A töltelékhez a puha vajat keverd fehéredésig a cukorral és tojássárgával. Add hozzá a meggyet, a citrom levét, szórd rá a fahéjat, majd forgasd hozzá a tojások felvert habját is.

Pihentetést követően először az egyik cipót nyújtsd ki sík felületen. Rakd a kivajazott, kilisztezett tepsibe, és szórd meg zsemlemorzsával, hogy a töltelék ne áztassa el a tésztát. Egyenletesen oszd el rajta a meggyes keveréket. A másik cipót is nyújtsd ki, és fedd be vele a masszát. A tetejét villával szurkáld meg, és előmelegített sütőben, 190 fokon körülbelül 20-25 perc alatt süsd aranybarnára. A teljesen kihűlt sütemény tetejét szórd meg porcukorral, és vágd fel tetszés szerint.

Blog.hu ajánló