Medvehagymás tekercsek leveles tésztából - Néhány perc alatt összedobod

Ha bombabiztos vendégváró finomságot szeretnél készíteni, válaszd a medvehagymás tekercseket!

Medvehagymás tekercsek leveles tésztából - Néhány perc alatt összedobod
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne múljon el úgy a medvehagymaszezon, hogy nem próbálod ki a sajtos, baconös, medvehagymás tekercseket. Ha nincs időd, vagy gyorsan akarsz valami finomat és egyszerűt sütni, akkor végy ki egy csomag leveles tésztát a hűtőből.

A ropogós, sós, sajtos töltelékkel sült tekercsek a tavasz kedvencei. Nagyon jól illik főzelékekhez, gazdag levesekhez, és a húsvéti asztalon is sikerre számíthatsz vele. 

Medvehagymás tekercsek

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg krémsajt
  • 10 levél medvehagyma
  • 8 dkg bacon
  • bors

Elkészítés ideje: 35 perc

A medvehagymát mosd meg, és vágd fel apróra. Ha szükséges, az előnyújtott leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten annyira, hogy könnyen ki lehessen tekerni. Lisztezett deszkán nyújtsd ki vékonyra. Kend meg a sajtkrémmel, szórd rá a bacont és a medvehagymát. Ízlés szerint sózd és borsozd.

Tekerd fel szorosan a tésztát úgy, ahogy a bejglit szoktad. Éles késsel vágd körülbelül kétcentis szeletekre. Rakosgasd a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább ötcentis távolságra. Tedd előmelegített sütőbe, és 200 fokos sütőben süsd körülbelül 20 perc alatt aranybarnára.

Ezt is szeretjük