Mozzarellás-paradicsomos pulykamell

Mediterrán ebéd

A pulykamell, a sajt és a paradicsom egyvelege igazi nyári fogás, amit a szabadban is készíthetsz.

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Festékbe mártotta a fehér ruhát: gyönyörű lett a végeredmény »

Házi arcpakolás aknéra és fekete mitesszerre: az aktív szén mindent kipucol »

Nincs több pucérkodás: a Pirelli naptár új dologgal készül 2018-ra »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mozzarella bármilyen húsos fogás remek kiegészítője, a paradicsommal pedig különösen jól mutat az ételen, emellett nagyon finom is.

Kerti grillezések alkalmával is elkészítheted ezt a fogást, akkor érdemes kicsit bonyolítani, a paradicsomot és a sajtot külön grillezni, és csak együtt tálalni.

Paradicsomos-mozzarellás pulykamell

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 3-4 db paradicsom
  • 15 dkg mozzarella sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A pulykamellet először vágd nagyjából egyforma méretű darabokra, sózd be, majd egy csészényi olajba törd bele a fokhagymát, adj hozzá bazsalikomot, kenegesd be vele a pulykát jó alaposan, és hagyd így állni pár órát vagy akár egy egész éjszakát. Ha már úgy érzed, hogy eleget állt, végy elő egy serpenyőt, és pirítsd át a szeleteket.

Vágd karikákra a paradicsomot - nyugodtan vágj vastagabb szeleteket - és egyenletes darabokra a sajtot, halmozd a pirított pulykaszeletekre és közéjük, helyezd el egy tepsiben, és már mehet is az egész a sütőbe. Körülbelül 15 perc alatt teljesen elkészül, salátával vagy akár magában is fogyaszthatod.

Még több húsos recept!

Ha szereted a fűszeres-húsos fogásokat, nézz be képgalériánkba ötletért!

Blog.hu ajánló