Színes mediterrán tésztasaláta jól behűtve: laktat, mégsem telít el
Ennek a mediterrán tésztasalátának már a látványától is megéhezel, és hidegen az igazi.
Ha tisztességes vacsorára vágysz a kánikulában, a meleg ételt azonban nem kívánod, a tésztasalátát neked találták ki, ugyanis laktató, mégis hidegen az igazi. Ebben a mediterrán hangulatú fogásban a koktélparadicsom és a feta dominál, amiket ezúttal friss bazsalikommal és frissen őrölt tarkaborssal dobj fel. A fejedelmi ételt a hozzá kínált citromos öntet koronázza meg.
Mediterrán tésztasaláta receptje
Hozzávalók
A salátához
- 40 dkg fusili tészta
- 25 dkg koktélparadicsom
- 20 dkg feta
- 1 evőkanál friss bazsalikom
- frissen őrölt tarkabors
- só
A öntethez
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
A tésztát tedd lobogó, sós vízbe, majd főzd a csomagoláson jelzett ideig, és szűrd le. A koktélparadicsomokat felezd el, a fetát kockázd fel, a bazsalikomot vágd apróra. Öntsd egy tálba a tésztát, add hozzá a paradicsomot és a fetát, sózd, borsozd, majd szórd meg bazsalikommal.
A citromot nagyon alaposan mosd meg, a héját reszeld le, a levét facsard ki, és az öntet többi hozzávalójával egy kisebb tálban keverd össze. Add a salátához, és tedd az egészet a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek.
Ha kicsit más ízvilágra vágysz, Ezersziget öntettel is kínálhatod a salátát.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept