Omlós püspökkenyér mazsolával
Ha húsvétról maradt némi csokoládé vagy aszalt gyümölcs, akkor süss belőle süteményt. Ez a legjobb, ami történhet velük.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

3 kardigánfazon, amitől karcsúbbnak tűnik az alakod »

6 tipp, amitől szépséges és rémséges lehetsz Halloweenkor »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ahogyan karácsonykor, úgy húsvétkor is megmaradhat csoki, gyümölcsök és egyéb finomságok, melyekkel nem tudsz mit kezdeni. A püspökkenyér tökéletesen alkalmas arra, hogy a lehető legkellemesebb módon szabadulj meg tőlük.

A tésztába bármit belekeverhetsz, minél többféle maradékot használsz, annál izgalmasabb lesz a süti.

Püspökkenyér mazsolával

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 10 evőkanál finomliszt
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg mazsola
  • csokinyuszi, gyümölcs
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
  •  csipetnyi só

A mazsolát áztasd meleg vízbe vagy tejbe, de rumba is teheted. A tojássárgákat keverd el a cukor felével egészen fehéredésig, add hozzá a reszelt citromhéjat, majd dolgozd össze a puha vajjal.

A lisztet keverd el a sütőporral. A tojásfehérjét verd kemény habbá a cukor másik felével. A tojássárgás keverékhez add felváltva a lisztet és a tojáshabot, és óvatosan dolgozd össze.

Egy őzgerincformát vajazz és lisztezz ki, majd öntsd ebbe a tésztát. Közepes lángra előmelegített sütőben süsd 25 percig, tűpróbával ellenőrizd, hogy készen van-e már.

Blog.hu ajánló