Pillekönnyű márványsüti csokimázzal a tetején: csak keverj össze mindent

A márványsüti nem más, mint egyszerű kevert tészta extra kivitelben.

Pillekönnyű márványsüti csokimázzal a tetején: csak keverj össze mindent
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A márványsüti igazi klasszikus, amit időről időre érdemes elkészíteni. Könnyű összedobni, és szinte biztos, hogy mindent megtalálsz hozzá a konyhádban. Még vonzóbb lesz, ha a tetejére csoki is kerül. A tészta szépen felemelkedik, és nagyon puha lesz. 

Márványsüti csokimázzal

Hozzávalók 16 szelethez

Tésztához

  • 1 evőkanál liszt
  • 12 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1.5 dl joghurt
  • 0.5 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csipet

Tetejére

  • 25 dkg étcsoki
  • 2.5 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a cukorral. Amikor már jó világos, add hozzá a joghurtot, majd a sóval, sütőporral elkevert lisztet, végül az olajat. Dolgozd csomómentesre a masszát, és vedd ketté. Az egyik felébe tegyél kakaóport, a másikba szórj vaníliát.

Egy kisebb tepsit vagy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele először a sárga masszát, majd a tetejére tedd a kakaósat. Villával egy kicsit keverd össze a kettőt, hogy szép márványos legyen. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát. Ha a sütibe szúrt tésztára nem tapad massza, elkészült. Ellenkező esetben süsd tovább. Amikor kihűlt, a vajat és a tejszínt olvaszd össze, majd rakd hozzá a darabokra tördelt, jó minőségű étcsokit. Kevergesd addig, amíg a csoki fel nem olvad, majd öntsd le vele a tésztát.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük