Aranyló marhahúsleves velős csonttal főzve: így nem esik ki a velő a csontból
A velős csonttal főtt marhahúsleves még az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
A velős csontos, zamatos és kiadós marhahúsleves a családi ebédek kedvelt nyitánya. A titka, hogy kis lángon, lassan főzd. Akár az is előfordulhat, hogy a marha csak három-négy óra alatt puhul meg. Megkönnyítheted a dolgodat, ha a húst és a csontot is feldaraboltatod a hentessel. A velőt pirítósra kenve előételként is kínálhatod.
Marhahúsleves velős csonttal
Hozzávalók 8 személyre
- 1 kg marha velős csont
- 80 dkg marhahús
- 4 db közepes sárgarépa
- 3 db közepes fehérrépa
- 2 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 szelet zellergyökér
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 db babérlevél
- 1 evőkanál egész bors
- só
Elkészítés:
A húst és a velős csontot alaposan mosd meg. A velő végét dörzsöld be jól sóval, hogy főzés közben ne essen ki a csontból. Rakd egy nagyobb lábosba a hússal együtt, önts rá legalább három liter vizet, és kis lángon kezdd főzni. A répákat, a krumplit és a zellert pucold meg, majd vágd egyforma darabokra. Az összes zöldséget gondosan mosd meg.
A levesről időnként szedegesd le szűrővel a habot. Egy óra múlva tedd hozzá a répákat, a paradicsomot, a paprikát, a krumplit, a vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, majd ízlés szerint sózd és borsozd meg. Lassú tűzön, fedő nélkül főzd még bő egy, másfél óráig. A vége felé tedd csak hozzá a petrezselyemzöldet. Hagyd, hogy minden megpuhuljon. Ha kész, húzd le a tűzről, várj néhány percig, majd emeld ki a velős csontot, és szűrd le. Főzz hozzá levesbetétet, és még forrón tálald.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept