Aranyló marhahúsleves velős csonttal főzve: így nem esik ki a velő a csontból

A velős csonttal főtt marhahúsleves még az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Aranyló marhahúsleves velős csonttal főzve: így nem esik ki a velő a csontból
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A velős csontos, zamatos és kiadós marhahúsleves a családi ebédek kedvelt nyitánya. A titka, hogy kis lángon, lassan főzd. Akár az is előfordulhat, hogy a marha csak három-négy óra alatt puhul meg. Megkönnyítheted a dolgodat, ha a húst és a csontot is feldaraboltatod a hentessel. A velőt pirítósra kenve előételként is kínálhatod.

Marhahúsleves velős csonttal

Hozzávalók 8 személyre

  • 1 kg marha velős csont
  • 80 dkg marhahús
  • 4 db közepes sárgarépa
  • 3 db közepes fehérrépa
  • 2 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet zellergyökér
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db babérlevél
  • 1 evőkanál egész bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst és a velős csontot alaposan mosd meg. A velő végét dörzsöld be jól sóval, hogy főzés közben ne essen ki a csontból. Rakd egy nagyobb lábosba a hússal együtt, önts rá legalább három liter vizet, és kis lángon kezdd főzni. A répákat, a krumplit és a zellert pucold meg, majd vágd egyforma darabokra. Az összes zöldséget gondosan mosd meg.
 

A levesről időnként szedegesd le szűrővel a habot. Egy óra múlva tedd hozzá a répákat, a paradicsomot, a paprikát, a krumplit, a vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, majd ízlés szerint sózd és borsozd meg. Lassú tűzön, fedő nélkül főzd még bő egy, másfél óráig. A vége felé tedd csak hozzá a petrezselyemzöldet. Hagyd, hogy minden megpuhuljon. Ha kész, húzd le a tűzről, várj néhány percig, majd emeld ki a velős csontot, és szűrd le. Főzz hozzá levesbetétet, és még forrón tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük