Hattojásos pillekönnyű málnás piskóta - Ezek a tökéletes arányok a sütihez
A kissé savanykás málna jól illik az édes piskótához.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A málnás piskótának az illata, a látványa és az íze is mindenkit elcsábít. Akkor tökéletes, ha a tésztája könnyű, légies, és szép magasra feljön. Néhány régi praktikával a tiéd is pont olyan lesz, mintha a nagyi készítette volna. 

Ha azt akarod, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le a piskóta aljába, forgasd lisztbe. A citromlétől a hab keményebb és fényesebb lesz. Tálaláskor a sütit megszórhatod porcukorral, vagy öntettel, fagyival is kínálhatod.

Málnás piskóta

  • 25 dkg málna
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csepp citromlé
  • csipet só

Elkészítés ideje: 35 perc

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, ügyelj arra, hogy a fehérjéhez ne kerüljön sárgája. A fehérjét kezdd verni gépi habverővel, add hozzá a sót és a citromlevet. Amikor már kemény, kanalanként tedd hozzá a cukrot, majd a vaníliás cukrot. Ha jól összedolgoztad, mehetnek hozzá egyesével a tojássárgák is. Vegyítsd a lisztet és a sütőport, majd óvatosan forgasd a masszába. Ekkor már ne használj gépi habverőt, csak fakanállal keverd simára a tésztát.

Egyengesd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe. Középen legyen valamivel alacsonyabb, mert ott sülés közben jobban megemelkedik. A málnát mosd meg, csepegtesd le, és szórd a masszára. Előmelegített sütőben süsd 150 fokon körülbelül 20 percig. Fontos, hogy tíz percig semmiképpen ne nyisd ki a sütőajtót, mert a piskóta összeesik. Ha a tészta elválik a tepsi oldalától, és szép a színe, biztosan elkészült. Erről egyébként tűpróbával is meggyőződhetsz, szúrj a piskóta legvastagabb részébe egy hústűt vagy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. A kész sütit fordítsd rácsra, és hagyd ott kihűlni.

Blog.hu ajánló