Illatos omlós linzerkosár sok málnával
Ezekre feltétlenül ügyelj a tészta készítésénél
Ugye, te is rögtön beleharapnál a fantasztikus málnás linzerkosárba?

Illatos omlós linzerkosár sok málnával
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Ez a szezon legnőiesebb lábbelije: így viseld a bársonycsizmát »

Csak napi 10 perc, és nem fulladsz ki: lassú jógagyakorlatokkal is lehet fogyni »

Csodásan ragyogó bőr ráncok és száraz foltok nélkül: narancsos arcpakolás házilag »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A roppanós tészta selymes krémmel, friss gyümölccsel olyan élményt nyújt, aminek képtelenség ellenállni. Ha betartasz néhány ökölszabályt, a málnás linzerkosár kifogástalanra sikerül. Arra is ügyelj, hogy ne nyomkodj túl sok masszát a sütőformába. Pocsayné Vincze Tünde desszertje vendégvárónak is tökéletes.

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tészta

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Krém

  • 6 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál vaníliaaroma

Tetejére

  • 30 dkg málna
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához szitáld át a lisztet, és morzsold össze a szobahőmérsékletű, de ne túl lágy vajjal. Add hozzá a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot és az egész tojásokat. Gyúrd össze gyors mozdulatokkal, hogy közben a vaj ne olvadjon meg, mert akkor nem lesz omlós a kosárka. Csomagold a tésztát folpackba, és rakd 30 percre a hűtőbe.

Közben készítsd el a krémet. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliaaromával és a liszttel keverd simára, majd öntsd fel a tejjel, és alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve sűrítsd be. Ha kész, tedd félre hűlni, időnként még keverj rajta. 

Pihentetést követően a tésztából formázz diónyi golyókat a tenyereddel, majd lisztezett ujjal nyomkodd egyenletesen a sütőformákba. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 12-15 percig. Ha szép aranybarna, vedd ki a sütőből. Vigyázz, nehogy túlsüsd, mert akkor nem omlós és ropogós, hanem kőkemény lesz. A formákból a tésztát könnyedén ki tudod önteni. A kisült kosárkákat töltsd meg a kihűlt krémmel. Rakd a tetejére a megmosott málnadarabkákat. Tálalásig tárold hűtőben.

Blog.hu ajánló