Mákos guba receptek

Az eredeti, plusz néhány izgalmas változat

Készíts egy adag gyors, olcsó mákos gubát, ami harmadik fogásként és vendégváróként is megállja a helyét.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Nadrág a ruha alatt: sokkal csinosabb, mint gondolnád »

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

Szuper recept zsírosodó hajra: friss, puha tincsek, gyakori mosás nélkül »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár eredetileg a mákos guba tipikusan karácsonyi ételnek számított, ma már az év bármely szakában elkészítheted. Óriási előnye, hogy rendkívül olcsó, és hipergyorsan megvan, nem kell vele órákig vesződnöd.

Ráadásul az alapreceptet bármilyen finomsággal, például meggyel vagy éppen mézzel kiegészítheted. Próbáld hát ki mennyei kínálatunkat!

Mákos guba

Hozzávalók:

  • 10 dkg darált mák
  • 8 dl tej
  • 8 kifli
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

A kifliket karikázd fel, és szórd egy tűzálló tálba. A cukrot és a vaníliás cukrot keverd össze, és szórd a kiflikre. Reszeld rá a citromhéjat. A vajat a mákkal keverd össze, add a kiflikhez, és öntsd rá a felforralt tejet. Egy kivajazott tepsibe öntsd bele a masszát, és előmelegített sütőben addig süsd, míg a kifli felissza a tejet.

Mascarponés mákos guba

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg porcukor
  • 10 szikkadt kifli
  • 8 dl tej
  • 5 dkg darált mák
  • 4 tojássárgája
  • 3 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

A kifliket karikázd fel. A tejet forrald fel 5 dkg porcukorral, és öntsd a kiflikre. Amikor kicsit felszívták a tejet, akkor egy kivajazott tepsibe simítsd bele a kiflikarikákat. 10 dkg porcukrot a citromhéjjal és a mákkal keverj össze, és szórd a guba tetejére. A vajat darabold fel, és szórd a tetejére. Előmelegített sütőben negyed órát süsd. A maradék porcukrot a tojássárgákkal keverd habosra, és add hozzá a mascarponét. A gubát öntsd hozzá, és keverd össze alaposan. Egy tűzálló tálban további 15-20 perc alatt süsd meg.

Mézes-mákos guba

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált mák
  • 8 szikkadt kifli
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanálnyi méz
  • 2 dkg vaj
  • 1 dkg vaníliás cukor

A vajat felezd meg, és a vaníliás cukorral, valamint a mézzel olvaszd fel a tejben. A kifliket karikázd fel, öntsd rá a tejes masszát, és hagyd, hogy a kiflik jól megszívják magukat. A mákot szórd rá, és keverd össze, hogy mindenhova jusson. Egy tűzálló tálat vajazz ki, egyenletesen oszlasd el benne a gubát, és előmelegített sütőben 10-15 percig süsd. Ízlésed szerint tálaláskor csorgass rá mézet.

Meggyes-mákos rakott guba

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 25 dkg magozott meggy
  • 6 szikkadt kifli
  • 5 evőkanál mák
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • vaj
  • zsemlemorzsa

A tejbe szórd bele a vaníliás cukrot, és forrald fel. A kifliket karikázd fel, és harmadold. Az egyik adagot öntsd le a tejjel, majd egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe rétegezd. A cukor és a mák felét keverd össze, és szórd rá a kiflikre. A meggy felét is terítsd a tetejére. A második kifliadagot is forrázd le, és rétegezd a tepsibe.

Szórd rá a maradék cukros mákot és a meggyet. Végül a harmadik adagot is öntsd le tejjel, és rétegezd a tetejére. A megmaradt tejbe keverd bele a tojássárgákat, és locsold meg a rakottast. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan simítsd a tetejére, és előmelegített sütőben addig süsd, míg a teteje kicsit megpirul.

OLVASD EL EZT IS!

tiramisu
  • tiramisu
  • édességek

Édes, krémes tiramisuk

Blog.hu ajánló