7 isteni grillpác kerti sütögetéshez
Lassan itt a grillszezon, ezért nem árt, ha van néhány jó pácösszeállítás a tarsolyodban. Lehet csípős, édes, mustáros: ránk számíthatsz.

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Mintás, meleg pulcsik 6 ezer forint alatt - Csinos és kényelmes mind »

A legszebb körömminták ősz végére, tél elejére: magadnak is elkészítheted »

Kényeztető fürdőbomba házilag: hideg, téli estéken a legjobb barátod lesz »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A héten már egyszer-egyszer ránk kacsintott a nyár. Érdemes elővenned a grillezőkészletet, beszerezned a szükséges mennyiségű faszenet és természetesen a sütni való húst.

Ha a szabadban sütögetnél, akkor mindenképpen pácold be a húsokat, akár egy nappal előtte, de pár órát feltétlenül hagyd pihenni a fűszeres lében.

Kaphatóak gyors grillpácok, melyek fél óra alatt átjárják a húst, de ezek nem olyan finomak, mintha te kevernéd ki, ráadásul rengeteg adalékanyagot tartalmaznak.

Találd meg a kedvenc összeállításotokat, és kísérletezz nyugodtan a páclevekkel.

Grillpác csirkéhez

Hozzávalók:

  • 1 csésze extra szűz olívaolaj
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál tej
  • 1 kiskanál édes vagy csípős őrölt paprika

Az olívaolajba keverd bele a sót és az őrölt paprikát, majd add hozzá a tejet és az átpasszírozott fokhagymát. Jól keverd össze, forgasd bele a csirkedarabokat, és már mehet is a sütőre. Időnként forgasd meg a csirkét, és locsold meg a mártással.

Joghurtos pác

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 kávéskanál só
  • 2 kávéskanál koriander

A koriandert mozsárban törd meg, a fokhagymagerezdeket tisztítsd meg, és nyomd át fokhagymanyomón. Az összes hozzávalót jól keverd össze, és máris használhatod baromfihúsok pácolására. Nem kell sokáig állnia benne a húsnak, elég bő egy óra.

Mustárpác

Hozzávalók:

  • 1 kávéskanál bors
  • 3 evőkanál mustár
  • 5 evőkanál olívaolaj

A borsot és a mustárt keverd össze az olajjal, majd sózd meg. Tedd bele a húsokat, és hűtőben hagyd állni 1-2 órát. Ezután már mehet is a grillre.

Valódi barbecue

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál bors
  • cukor
  • 1 fej hagyma
  • fél teáskanál chili
  • 2 evőkanál worchestershire szósz

Keverd össze a hozzávalókat, forgasd bele a húst, és hagyd állni 2-3 órát. Akkor lesz finom, ha nem hagyod három óránál tovább pácolódni, mert különben megkeményedik a hús.

Mézes-pikáns keleti pác

Hozzávalók:

  • 1 kávéskanál chili
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál szójaszósz

Keverd össze alaposan a hozzávalókat, arra ügyelve, hogy a chilipor egyenletes legyen. Tedd bele a húst, hagyd pácolódni két órán át, majd mehet a grillrácsra vagy a sütőbe.

Zöldfűszeres pác

Hozzávalók:

  • 2-3 dl olaj
  • 4 evőkanál kefir
  • késhegynyi őrölt feketebors
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 teáskanál pálinka, lehetőleg törköly

A fűszereket szárított állapotban használd. Alaposan dörzsöld szét őket, hogy az illóolajok felszabaduljanak. Keverd össze a zöldfűszereket a többi hozzávalóval, majd a pácba tedd bele a húst. Két órát hagyd állni benne, és már sütheted is.

Csípős pác

Hozzávalók:

  • 2 nagy chili paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 mokkáskanál cukor
  • 1 evőkanál lime-lé
  • 4 evőkanál olaj

A fokhagymát passzírozd át, a chilit aprítsd fel. Használhatsz chiliport is, abból elég egy teáskanálnyi. Keverd össze az összes hozzávalót, majd kend be vele a hússzeletek mindkét oldalát. Lefedve hagyd állni pár órát, majd süsd meg pirosra.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló