7 isteni grillpác kerti sütögetéshez

Lassan itt a grillszezon, ezért nem árt, ha van néhány jó pácösszeállítás a tarsolyodban. Lehet csípős, édes, mustáros: ránk számíthatsz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A héten már egyszer-egyszer ránk kacsintott a nyár. Érdemes elővenned a grillezőkészletet, beszerezned a szükséges mennyiségű faszenet és természetesen a sütni való húst.

Ha a szabadban sütögetnél, akkor mindenképpen pácold be a húsokat, akár egy nappal előtte, de pár órát feltétlenül hagyd pihenni a fűszeres lében.

Kaphatóak gyors grillpácok, melyek fél óra alatt átjárják a húst, de ezek nem olyan finomak, mintha te kevernéd ki, ráadásul rengeteg adalékanyagot tartalmaznak.

Találd meg a kedvenc összeállításotokat, és kísérletezz nyugodtan a páclevekkel.

Grillpác csirkéhez

Hozzávalók:

  • 1 csésze extra szűz olívaolaj
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál tej
  • 1 kiskanál édes vagy csípős őrölt paprika

Az olívaolajba keverd bele a sót és az őrölt paprikát, majd add hozzá a tejet és az átpasszírozott fokhagymát. Jól keverd össze, forgasd bele a csirkedarabokat, és már mehet is a sütőre. Időnként forgasd meg a csirkét, és locsold meg a mártással.

Joghurtos pác

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 kávéskanál só
  • 2 kávéskanál koriander

A koriandert mozsárban törd meg, a fokhagymagerezdeket tisztítsd meg, és nyomd át fokhagymanyomón. Az összes hozzávalót jól keverd össze, és máris használhatod baromfihúsok pácolására. Nem kell sokáig állnia benne a húsnak, elég bő egy óra.

Mustárpác

Hozzávalók:

  • 1 kávéskanál bors
  • 3 evőkanál mustár
  • 5 evőkanál olívaolaj

A borsot és a mustárt keverd össze az olajjal, majd sózd meg. Tedd bele a húsokat, és hűtőben hagyd állni 1-2 órát. Ezután már mehet is a grillre.

Valódi barbecue

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál bors
  • cukor
  • 1 fej hagyma
  • fél teáskanál chili
  • 2 evőkanál worchestershire szósz

Keverd össze a hozzávalókat, forgasd bele a húst, és hagyd állni 2-3 órát. Akkor lesz finom, ha nem hagyod három óránál tovább pácolódni, mert különben megkeményedik a hús.

Mézes-pikáns keleti pác

Hozzávalók:

  • 1 kávéskanál chili
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál szójaszósz

Keverd össze alaposan a hozzávalókat, arra ügyelve, hogy a chilipor egyenletes legyen. Tedd bele a húst, hagyd pácolódni két órán át, majd mehet a grillrácsra vagy a sütőbe.

Zöldfűszeres pác

Hozzávalók:

  • 2-3 dl olaj
  • 4 evőkanál kefir
  • késhegynyi őrölt feketebors
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 teáskanál pálinka, lehetőleg törköly

A fűszereket szárított állapotban használd. Alaposan dörzsöld szét őket, hogy az illóolajok felszabaduljanak. Keverd össze a zöldfűszereket a többi hozzávalóval, majd a pácba tedd bele a húst. Két órát hagyd állni benne, és már sütheted is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Csípős pác

Hozzávalók:

  • 2 nagy chili paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 mokkáskanál cukor
  • 1 evőkanál lime-lé
  • 4 evőkanál olaj

A fokhagymát passzírozd át, a chilit aprítsd fel. Használhatsz chiliport is, abból elég egy teáskanálnyi. Keverd össze az összes hozzávalót, majd kend be vele a hússzeletek mindkét oldalát. Lefedve hagyd állni pár órát, majd süsd meg pirosra.

Ezt is szeretjük