Házi májgombócleves sok zöldséggel
Így lesz még finomabb a gombóc
A friss, még gőzölgő májgombóclevesből egy tányér biztosan nem lesz elég.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Jólesne egy ízletes, forró leves? Ehhez még hétköznap is hozzáfoghatsz. A zöldséglevest májgaluskával még finomabbá teheted. Ha szereted, borsót is adhatsz hozzá.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg csirkemáj
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 vöröshagyma
  • 2 húsleveskocka
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • pirospaprika
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A megpucolt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret vágd egyforma nagyságú karikákra, és olívaolajon a hagymával együtt dinszteld meg, sózd, borsozd, és öntsd fel valamivel több, mint 1 liter vízzel. Morzsolj bele két húsleveskockát, és lassú tűzön főzd fél órán át.

Ezalatt a csirkemájat mosd meg, szabadítsd meg a hártyáktól, és késsel kapard el. Add hozzá a  tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózd, borsozd, és szórj hozzá a pirospaprikát. Annyi zsemlemorzsát keverj hozzá, hogy még könnyű legyen a massza. Fél órát hagyd állni. Amikor a zöldségek már puhák, mokkáskanál segítségével szaggass a májas keverékből apró gombócokat a levesbe, két-három percig főzd, és már kész is.

Blog.hu ajánló