Magyaros karfiolleves

Ízletes leves percek alatt

Egy forró karfiollevest bármikor összedobhatsz, az íze remek, tele van fontos tápanyagokkal, ennél jobb nem is kell hétfőre!

Nyereményjáték

Nyerj 20 000 forint értékű családi belépőt a Sobri Jóska Élményparkba! (x)

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Furcsa igényeik vannak a fesztiválokon fellépő sztároknak - Ezeket kérték a VOLT fellépői! (x)

Jól jönne egy nagyobb mobilcsomag? Komoly havidíj- és készülékvásárlási kedvezmények a Telekomtól! (x)

Nem kell sátorban aludnod, ráadásul biciklivel is elmehetsz erre a fesztiválra (x)

Teljesen más oldalát mutatta meg Hosszú Katinka - Ilyennek látta a fotós munka közben (x)

Mit és mennyit kell inni nyáron, hogy éber és fitt maradj? Nem csak a cukormentesség a fontos! (x)

beauty and style

Cuki konty rövid hajból: két mozdulat az egész, és nagyon nőies »

Ezekért a hajszínekért őrül meg most a fél világ »

A szoknyafazon, ami mindenkinek jól áll: nem tudja elrontani az alakod »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy zöldségleves akkor lesz igazán finom, ha minél több különböző zöldségből főzöd, ezért hozz el mindent, amit csak a piacon találsz, és levesbe való, hogy igazán tápláló és finom legyen a végeredmény.

Egy kis galuskát főzz bele, ha kedved és időd engedi, valamint egy kis paradicsommal is feldobhatod.

Magyaros karfiolleves

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy fej karfiol
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kis fej zeller
  • 1 darab krumpli
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Nos, mindent, ami a zöldségpultból származik, tisztíts meg, majd darabolj tetszőleges, de lehetőleg nagyjából egységes méretűre. Ha ez megvan, vékony olajon pirítsd üvegesre a hagymát, keverd hozzá a többieket - a petrezselyem kivételével -, majd forgasd át az egészet néhányszor, utána keverd hozzájuk a lisztet és a pirospaprikát is.

Öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje, közepes lángon forrald fel, illetve forrás előtt egy pillanattal vedd kis lángra, és főzd puhára az összes zöldséget.

Ha minden megfőtt, vágd apróra a petrezselymet, és keverd az egészhez, tekerj rá egy kis borsot, ezután még pár percig hagyd a lángon, majd vedd le, és már fogyaszthatod is. 

Élet a húson túl

Hús nélkül is remek ételeket készíthetsz, összeszedtünk párat, amivel jóllakhatsz, isteni finom, és egy falatnyi hús sincs benne.

Blog.hu ajánló