Madártejsüti sok tejszínnel és csokival
Isteni, kérmes verzió
Egy hosszú, fáradtsággal teli munkahét után igazán megérdemled ezt a sütit.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

3 kardigánfazon, amitől karcsúbbnak tűnik az alakod »

6 tipp, amitől szépséges és rémséges lehetsz Halloweenkor »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Omlós tészta, könnyű krém, sok tejszín és csoki. Te sem tudsz ellenállni ennek a madártejsütinek? Készítsd el még ezen a hétvégén! Ha tovább fokoznád azt ízorgiát, ne csak a süti tetejére, de a krémes rétegre is szórj csokireszeléket!

Hozzávalók 20 szelethez:

Tésztához

  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor

A krémhez

  • 25 dkg vaj
  • 8 tojássárgája
  • 6 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 5 dl habtejszín
  • 1 tábla étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét verd a cukorral nagyon kemény habbá, majd óvatosan forgasd hozzá az átszitált, sütőporral elegyített lisztet. Ügyelj arra, hogy közben ne törjön össze a hab. Egy tepsit kenj ki vajjal, szórj rá lisztet, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20-25 percig. Ekkor győződj meg arról, átsült-e a tészta. Szúrj bele egy hegyes eszközt, ez lehet hústű vagy kés is, és ha üresen húzod ki, a tészta elkészült.

A krémhez a tojások sárgáját a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és a tejjel főzd össze. Közben kevergesd, nehogy leégjen. Akkor jó, ha a krém sűrű. A vajat keverd ki a porcukorral, és add a kihűlt tojásos masszához.

Vágd ketté a tésztát, és a krémmel kend meg vastagon az alsó lapot. Verd keményre a tejszínt, és simítsd egyenletesen a második lapra, végül reszelt étcsokival díszítsd a süti tetejét.

Blog.hu ajánló