Madártejsüti sok tejszínnel és csokival

Isteni, kérmes verzió

Egy hosszú, fáradtsággal teli munkahét után igazán megérdemled ezt a sütit.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Omlós tészta, könnyű krém, sok tejszín és csoki. Te sem tudsz ellenállni ennek a madártejsütinek? Készítsd el még ezen a hétvégén! Ha tovább fokoznád azt ízorgiát, ne csak a süti tetejére, de a krémes rétegre is szórj csokireszeléket!

Madártejsüti

Hozzávalók 20 szelethez

Tésztához

  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor

A krémhez

  • 25 dkg vaj
  • 8 tojássárgája
  • 6 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 5 dl habtejszín
  • 1 tábla étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét verd a cukorral nagyon kemény habbá, majd óvatosan forgasd hozzá az átszitált, sütőporral elegyített lisztet. Ügyelj arra, hogy közben ne törjön össze a hab. Egy tepsit kenj ki vajjal, szórj rá lisztet, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20-25 percig. Ekkor győződj meg arról, átsült-e a tészta. Szúrj bele egy hegyes eszközt, ez lehet hústű vagy kés is, és ha üresen húzod ki, a tészta elkészült.

A krémhez a tojások sárgáját a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és a tejjel főzd össze. Közben kevergesd, nehogy leégjen. Akkor jó, ha a krém sűrű. A vajat keverd ki a porcukorral, és add a kihűlt tojásos masszához.

Vágd ketté a tésztát, és a krémmel kend meg vastagon az alsó lapot. Verd keményre a tejszínt, és simítsd egyenletesen a második lapra, végül reszelt étcsokival díszítsd a süti tetejét.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük