Légiesen könnyű madártejsüti
Illatos és nagyon finom
Elsőre nem is gondolnád, hogy az isteni madártejsüti elkészítéséhez bő fél órára van csak szükség.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A madártej neked is nagy kedvenced? A népszerű édesség sütiváltozata legalább olyan finom. Puha tészta, lágy krém, a tetején pedig sok csoki. Mi kell még? A madártejsütivel minden édességrajongó vágyát kielégítheted.

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor

Krémhez

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 8 dl tej
  • 8 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál liszt

Tetejére

  • 3 dl tejszín
  • 15 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához verd kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral. Keverd bele a sütőporral vegyített lisztet. Óvatosan forgasd hozzá spatulával, hogy ne törjön össze a hab. Tedd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokos sütőben körülbelül 20-25 perc alatt süsd meg. Mielőtt kivennéd a sütőből, szúrj a tésztába egy hegyes kést, ha üresen húzod ki, a süti elkészült.

A krémhez a tojássárgájából, a pudingporból, a lisztből és a tejből kis lángon főzz sűrű krémet. Közben folyamatosan kevergesd. A vajat habosítsd meg a porcukorral, és forgasd össze a főzött krémmel. Töltsd meg a felével a kettévágott tésztát. A maradék vaníliás krémet egyengesd a tetejére. A tejszínhabot verd kemény habbá, és kend a sütire. Tedd a hűtőbe legalább két órára, majd tálalás előtt szórd meg jól reszelt csokival.

Blog.hu ajánló