Madártej karamellel
Nyári finomság
Valódi felfrissülést hoz a nagy melegben. Sokan félnek hozzáfogni az elkészítéséhez, pedig igazán egyszerű nyalánkság.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

Ilyen lenne egy esküvő, amit a Trónok harca sorozat inspirált »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Örvendeztesd meg magadat és családtagjaidat egy hagyományosan madártejjel, amire a karamell teszi fel a koronát. Kard Éva receptje.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 l tej
  • 8 tojás
  • 10 dkg mazsola
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • méz
Recept idők

Elkészítés:

A tejet melegítsd fel forráspontig a vaníliás cukorral. A tojások fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd egy kanállal tégy kisebb halmokat a forró tejbe. Ezután mérsékeld a hőfokot, és 1-2 perc alatt főzd keményre a habot. Közben egyszer fordítsd át a halmocskákat. A megfőtt habot szedd ki óvatosan egy szűrőkanállal, és alaposan csepegtesd le.

A tojások sárgáját a mézzel, a vaníliaaromával, egy kevés tejjel és a pudingporral keverd simára. Rakd a forró tejbe a mazsolát, majd állandó keverés mellett csorgasd bele a tojásos keveréket. Főzd pár percig, hogy kissé besűrűsödjön. Szedd ki egy tálba az alaposan lecsepegtetett habot, majd óvatosan öntsd rá a készre főzött szószt. A kristálycukrot tedd egy edénybe, melegítsd kis lángon a cukrot, közben folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen. Ha már barna, és folyékony az állaga, nagyon-nagyon óvatosan önts rá egy kevés vizet, várd meg, amíg felolvad, majd ismételd meg a műveletet., így kapod meg a karamellszószt.

Tálalás előtt a madártejet szedd kelyhekbe vagy kisebb tálkákba, és csorgasd rá a karamellt.

Blog.hu ajánló