Így készül a legjobb lyoni sertésszelet

Sok hagymával az igazi

Rajongsz a hagymás ételekért? Akkor feltétlenül tervezd be a lyoni sertésszeletet a hétvégi menübe!

Nyereményjáték

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Ne a nőt, a hátteret figyeld! Amikor nem a modell, hanem a környezet az érdekes »

Ez lesz az egyik legdivatosabb minta? Pedig nem az ősz jutna róla eszedbe »

7 perc múlva úgy nézhetsz ki, mint aki 8 órát aludt - Egy smink, amit jó, ha mindenki ismer »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha lyoni sertésszelet lesz az ebéd, biztos, hogy mindenki elégedetten és tele gyomorral áll fel az asztaltól. Kautz József receptje mellé kínálj sült krumplit. Tálaláskor alulra a köret kerüljön, fölé a hús, a tetejére pedig a ropogós, sült hagymakarikák.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 6 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0,5 l tej
  • őrölt feketebors
  • étolaj
  • liszt
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát tisztítsd meg, vágd apróra, és keverd a tejbe. A húst szeleteld fel, klopfold ki, öntsd rá a fokhagymás tejet, és tedd egy napra a hűtőbe. Sütés előtt a sertésszeleteket mosd meg, töröld át papírtörlővel, sózd, borsozd, kend be mustárral, és egymásra téve rakd vissza a hűtőbe egy órára.

Egy serpenyőben forrósíts kevés olajat, és a lisztbe mártott hús mindkét oldalát négy-négy perc alatt süsd szép pirosra. A visszamaradt zsiradékban piríts egy-két kanál mustárt, önts rá egy kevés vizet, majd a sertésszeleteket tedd vissza, és párold puhára 15-20 perc alatt.

A vöröshagymát tisztítsd meg, szeleteld fel, szedd karikákra, majd lisztezd be, és bő, forró olajban süsd ki. Egyszerre mindig csak kevés hagymát tegyél az olajba, így gyorsabban sül, nem ázik el, és ropogós marad. Szűrőbe vagy papírtörlőbe szedd ki, és a hússal tálald.

Blog.hu ajánló