Így készül a legjobb lyoni sertésszelet
Rajongsz a hagymás ételekért? Akkor feltétlenül tervezd be a lyoni sertésszeletet a hétvégi menübe!
Ha lyoni sertésszelet lesz az ebéd, biztos, hogy mindenki elégedetten és tele gyomorral áll fel az asztaltól. Kautz József receptje mellé kínálj sült krumplit. Tálaláskor alulra a köret kerüljön, fölé a hús, a tetejére pedig a ropogós, sült hagymakarikák.
Lyoni sertésszelet
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg sertéscomb
- 6 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál mustár
- 4 gerezd fokhagyma
- 0,5 l tej
- őrölt feketebors
- só
- étolaj
- liszt
- víz
Elkészítés:
A fokhagymát tisztítsd meg, vágd apróra, és keverd a tejbe. A húst szeleteld fel, klopfold ki, öntsd rá a fokhagymás tejet, és tedd egy napra a hűtőbe. Sütés előtt a sertésszeleteket mosd meg, töröld át papírtörlővel, sózd, borsozd, kend be mustárral, és egymásra téve rakd vissza a hűtőbe egy órára.
Egy serpenyőben forrósíts kevés olajat, és a lisztbe mártott hús mindkét oldalát négy-négy perc alatt süsd szép pirosra. A visszamaradt zsiradékban piríts egy-két kanál mustárt, önts rá egy kevés vizet, majd a sertésszeleteket tedd vissza, és párold puhára 15-20 perc alatt.
A vöröshagymát tisztítsd meg, szeleteld fel, szedd karikákra, majd lisztezd be, és bő, forró olajban süsd ki. Egyszerre mindig csak kevés hagymát tegyél az olajba, így gyorsabban sül, nem ázik el, és ropogós marad. Szűrőbe vagy papírtörlőbe szedd ki, és a hússal tálald.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció