A klasszikus lúdlábtorta receptje
Habkönnyű krémmel töltve
A lágy állagú, csupa csokis lúdlábtortát a tejszín és meggy teszi még csábítóbbá.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lúdláb torta a hétköznapi pillanatokat is ünnepivé varázsolja. A lúdlábtorta igazi kényeztető édesség. Lehet egy közös ebéd méltó befejezése, de különleges alkalmakra is bátran megsütheted.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Krémhez

  • 30 dkg vaj
  • 25 dkg étcsoki
  • 4 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 1 üveg meggy
  • 20 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat. A fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Adagold hozzá a cukrot, majd a tojássárgákat. Az átszitált lisztet vegyítsd a kakaóval, a sütőporral, és forgasd óvatosan a masszába. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, majd egyengesd el. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd meg. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy hegyes konyhai eszközt a tésztába, és ha üresen húzod ki, a torta elkészült.

A krémhez öntsd egy lábasba a tejszínt, add hozzá az apróra vágott csokit, a cukrot, a vaníliás cukrot, és állandóan kevergetve olvassz össze mindent vízgőz felett. Hűtsd ki, majd habosítsd gépi habverővel. A krém felét kend a piskótára, majd egy sor meggy következik, utána pedig a maradék krém. Rakd a tortát legalább hat órára a hűtőbe.

Dermesztés után vízgőz felett olvaszd fel a feldarabolt étcsokit, keverd el az olajjal, öntsd a torta tetejére, és egy széles késsel kend el, hogy a csokimáz egyenletes legyen. Hagyd még fél órát pihenni, majd díszítsd meggyel, tálalás előtt közvetlenül pedig tejszínhabbal is.

Blog.hu ajánló