Mennyei lúdlábtorta könnyű krémmel töltve - A legjobb Márton-napi desszert
A lúdlábtorta akkor lesz felejthetetlen, ha a puha, kakaós piskótát nem émelyítő, hanem lágy csokis krémmel töltöd meg.

Mennyei lúdlábtorta könnyű krémmel töltve - A legjobb Márton-napi desszert
Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Nőiesebbek, mint a farmer: 3 nadrágfazon, ha széles a csípőd, és vastag a combod »

Így marad sötét a fekete farmer: színmegőrzők és színmegújítók körképe »

A szaúdi hercegnő simán lenyomja Katalint - A stílusa egészen kifinomult »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A klasszikus lúdlábtortánál méltóbb befejezése nem is lehetne a Márton-napi lakomának. A tészta puha, tökéletes állagú, a csokis-tejszínes krém könnyed, a süti tetejére kerülő csokimáz pedig ropogós. A rumos meggy is jól harmonizál vele. 

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg finomliszt
  • 4 db tojás
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 2 dkg kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelékhez

  • 20 dkg étcsoki
  • 5 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
  • 2 evőkanál rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • meggy

Tetejére

  • 20 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, és dobd bele a kis darabokra vágott étcsokoládét. Mérsékelt tűzön, kevergetve addig melegítsd, amíg a csoki teljesen el nem olvad. Hűtsd ki, fedd le, és tedd legalább hat órára a hűtőbe.

A tésztához a lisztet szitáld át, vegyítsd a kakaóval, és add hozzá az étkezési keményítőt, hogy még könnyebb, puhább legyen a tészta. A tojássárgákat keverd a cukor felével és a vaníliával szinte fehéredésig. A fehérjét pedig verd habbá, közben részletekben add hozzá a maradék cukrot. Akkor jó, ha kemény és fényes. Forgasd hozzá a tojássárgás masszát, majd a lisztes elegyet.


Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, és 160 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt tésztára nem ragad massza, a piskóta elkészült. Várd meg, míg hűl egy kicsit. A hűtőből kivett krémet habosítsd, majd halmozd a felét a piskótára, arra egy sor rummal meglocsolt meggy következik, utána pedig a maradék krém. Tedd a tortát a hűtőbe legalább négy-hat órára. Végül olvaszd fel az étcsokit, keverd hozzá az olajat, és kend egyenletesen a masszára. Pihentesd egy órát, majd díszítsd meggyel és tejszínnel.

Blog.hu ajánló