Puha lepénykenyér mindössze 4 hozzávalóból - Napokig friss marad
A lepénykenyér élesztő nélkül is könnyű és hajlékony lesz.

Nyereményjáték

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

összesen 5 db játék
Ez is érdekelhet

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: helyiek fedezték fel véletlenül a '60-as években (x)

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

beauty and style

Mintás, meleg pulcsik 6 ezer forint alatt - Csinos és kényelmes mind »

A legszebb körömminták ősz végére, tél elejére: magadnak is elkészítheted »

Kényeztető fürdőbomba házilag: hideg, téli estéken a legjobb barátod lesz »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lepénykenyér sokféleképpen elkészíthető. Ez az egyik leggyorsabb és legjobb változat. Három napig friss marad, és még finomabb lesz, ha a tésztájába kevés zöldfűszert is keversz.

A pizzához hasonlóan megkenheted szósszal, rakhatsz rá zöldséget, húst. Annyira puha, hogy akár össze is hajthatod, vagy szendvicsként a munkába is magaddal viheted. 

Lepénykenyér

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1,8 dl tej
  • fél evőkanál olaj
  • fél teáskanál só

Elkészítés ideje: 30 perc, pihentetés: 30 perc

A vajat olvaszd meg, és öntsd a tejhez, majd keverd hozzá a lisztet és sót. Lisztezett felületen gyúrd addig, amíg szép sima és rugalmas nem lesz. Ez csupán pár perc. Ha túl ragacsos a tészta, tégy még hozzá lisztet. Takard le konyharuhával, és szobahőmérsékleten pihentesd 30 percig.

Ezt követően rakd a tésztát lisztezett felületre, és oszd négy részre. Nyújtsd ki mindegyiket körülbelül három milliméter vastagra és kör alakúra, majd rakd egy nagyobb méretű, felforrósított serpenyőbe. Olaj nem kell bele. Süsd másfél-két percig, ha az alja piros, a teteje hólyagos, óvatosan fordítsd át, és a másik felét is süsd egy percig.

Blog.hu ajánló