Citromos, lekvárral töltött linzerkeksz - Ezzel töltsd fel a sütisdobozt

A lekvárral töltött linzerkeksz fantasztikusan omlós, a citromtól pedig igazán különleges.

Citromos, lekvárral töltött linzerkeksz - Ezzel töltsd fel a sütisdobozt
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindig jó a forró italokhoz, teához, kávéhoz elmajszolni néhány darab kekszet. A citromos tésztájú, lekvárral töltött linzer annyira mutatós és finom, hogy az ünnepi sütistálon is méltó helye lesz. Kiszedésnél légy óvatos, mert a meleg kekszek könnyen törnek.

Lekvárral töltött linzerkeksz

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg lekvár
  • 2 db tojássárga
  • 1 db citrom
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sütőport, majd rakd hozzá a kis darabokra vágott vajat. A kezeddel morzsold össze, és mehet hozzá a citrom reszelt héja. Dolgozd hozzá a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliát, és facsard hozzá fél citrom levét. Gyúrd a tésztát egyneművé, majd formázz belőle egy gombócot, takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
 

Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen három-négy milliméter vastagságúra, majd tetszőleges formájú szaggatóval szúrd ki. Rakd a formákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 12 perc alatt. Ha kihűlnek a linzerek, ragaszd össze lekvárral, és szórd meg porcukorral.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük