Töltött bundás kenyér édesen, lekvárosan - 10 perc alatt kész, és nagyon finom

A lekvárral töltött bundás kenyér tökéletes maradékmentő fogás.

Töltött bundás kenyér édesen, lekvárosan - 10 perc alatt kész, és nagyon finom
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az édes bundáskenyeret Amerikában leggyakrabban reggelire és vacsorára készítik, a franciák desszertként kínálják. Bármikor teszed is az asztalra, nagy sikerre számíthatsz. Főleg, ha megtöltöd lekvárral is. Ha most hozzáfogsz, tíz perc múlva már eheted.

Lekvárral töltött bundás kenyér

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet kenyér
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 késhegynyi fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A legjobb, ha szikkadt kenyérből, esetleg kalácsból készíted. Egy kis edényben verd fel a tojást, keverd hozzá a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Kend meg a szeleteket lekvárral, és kettőt fordíts össze. Rakd a tejes keverékbe, és hagyd bent egy kicsit, hogy magába szívja.

A vajat olvaszd fel, majd tedd bele a kenyérszeleteket, és kis lángon süsd oldalanként körülbelül három-három percig. Óvatosan forgasd át, nehogy szétessen a kenyér. Szedd ki a vajból, és csepegtesd le papírtörlőn. Juharsziruppal, mézzel leöntve, gyümölcsökkel, mandulaforgáccsal megszórva kínáld. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük