Lekváros-rácsos linzertorta

Különösen omlós változat

A lekváros-rácsos linzertorta egy-két nap múlva talán még finomabb. Így előre megsütheted.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Nem kell többé macerázni a gluténmentes étrenddel - Bármilyen diétát követsz, innen tudsz rendelni (x)

Újabb előrelépés a rákgyógyításban – Még inkább személyre szabott lehet a kezelés (x)

Alföldi Róbert gondolatai a vágyról - Ő sem mindig tudja, mit higgyen szerelemről (x)

A legyegyszerűbb frizurák, ha nyári esküvőre vagy hivatalos - Ékszerekkel mutatjuk

Jellegzetes folyás, viszketés is lehet a tünete - Mit mond a nőgyógyász a Candidáról?

beauty and style

Nincsenek pigmentjeik: elképesztően gyönyörű fotók albínókról »

Felcsavarta, megkötötte: elképesztően dögös lett a sima fehér póló »

Elfoglalt anyukák, és öltözködni is piszkosul tudnak - Kövesd be őket! »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezentúl a könnyű, omlós lekváros-rácsos linzertorta a te repertoárodból is kihagyhatatlanná válik. Akár különleges alkalmakra, ünnepekre is elkészítheted. Sárgabarack- vagy szilvalekvárral a legfinomabb. Kevés gyümölcspálinkával még különlegesebbé teheted a tésztát.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 12 dkg liszt
  • 12 evőkanál porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 tojássárga
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csipet só
  • kis üveg lekvár
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld egy nagyobb tálba a lisztet, vegyítsd a sütőporral és a sóval, majd morzsold össze a vajjal. Közben add hozzá a tojássárgát, a cukrot, a tejfölt és a fahéjat. Gyorsan dolgozz, hogy a vaj ne olvadjon meg, különben nem lesz omlós a süti. Ha a tészta összeáll, formálj belőle két cipót, kétharmad-egyharmad arányban. Csomagold fóliába, majd tedd a hűtőbe egy órára.

Pihentetést követően a nagyobb cipót nyomkodd a kezeddel a vajjal kikent piteformába. Ügyelj, hogy az oldalára is kerüljön, és kend meg jól lekvárral. A kisebb tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, majd vágj belőle egyforma nagyságú csíkokat. Helyezd rácsszerűen a lekvárra. Ezeket a kis rudakat nem kell nagyon megnyomkodni. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süsd szép aranybarnára.

Blog.hu ajánló