A klasszikus lekváros bukta receptje
Már a nagyid is így csinálta
A házi készítésű, foszlós, sok lekvárral töltött buktának nincs párja. Másnapra sem szikkad meg.

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Minden idők leghülyébb sminktrendjei, amiket ne próbálj ki soha az életben »

Így tisztítsd és ápold a velúrcsizmát, hogy sokáig újszerű maradjon »

Így hordd télen a nőies, élénk színeket: mindenki felfigyel rá, ha nem szürkében vagy! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Süsd meg otthon az egyik örök kedvenc péksütit! A pillekönnyű lekváros buktát össze sem lehet hasonlítani a boltival. Ha legalább egyszer készítettél már kelt tésztát, ez a fantasztikus recept sem fog ki rajtad. 

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl langyos tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 mokkáskanál só

A töltelékhez

  • 25 dkg baracklekvár

A kenéshez

  • 1 tojássárga
Recept idők

Elkészítés:

Langyosítsd meg a tejet, keverj a harmadához egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel, tehát várd meg, amíg jócskán megnő a térfogata. Dolgozd össze a liszttel, a maradék tejjel, az olvasztott vajjal, a cukorral és a sóval. Jól gyúrd össze. Ha összeáll, és már nem ragad a kezedhez, takard le konyharuhával, majd  meleg helyen keleszd körülbelül egy órán át.

Ha a duplájára nő, borítsd a tésztát lisztezett felületre, és nyújtsd ki. Vágj körülbelül hétcentis négyzeteket, és mindegyik közepére rakj jócskán lekvárt, majd egyesével hajtsd rá a tésztát mindkét oldalról. A bukták végeit jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék. Sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe, és tojássárgával kend le mindegyik tetejét. Rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 40 perc alatt süsd szép pirosra. Kicsit hagyd hűlni, majd porcukorral meghintve tálald.

Blog.hu ajánló