A 4 legfinomabb nyári édesség

Szerintünk

Valami édesre és könnyűre vágysz? Elmondjuk, hogy a szerkesztőség tagjai milyen desszertekkel kényeztetik magukat a hőségben.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyáron a melegben könnyű, gyümölcsös édességekre vágyunk, hiszen a hőség amúgy is leterheli a szervezetet. Nincs ez másként velünk sem, és, hogy te is jól járj, most megosztjuk veled a szerkesztőség kedvenc nyári finomságainak receptjeit.

A legtöbben gyümölcstortára szavaznak, de van, aki krémes finomságra. Viszont mindegyikben közös, hogy a gyümölcs nem hiányzik az összetevőikből.

Vaníliás gyümölcstorta meggyel és málnával - Lilla

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 3 dl olaj
  • 1 csomag pudingpor
  • 2 és fél kanál cukor a pudingba
  • 2 és fél dl tej
  • 2 bögre meggy és málna vegyesen

A lisztet, a cukrot, a tojásokat és az olajat tedd egy nagyobb tálba, és keverd addig, míg sima nem lesz a tészta. Ezt öntsd bele egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt gyümölcstortaformába, és tedd a sütőbe 15-20 percre.

A tizedik perc környékén szurkáld meg, ha kezdene felhólyagosodni a tészta. Miután kivetted a sütőből, várd meg, míg kihűl. Közben a tej és a cukor hozzáadásával főzd meg a pudingot, majd öntsd a formából kiborított tortára. A tetejére pedig tegyél annyi gyümölcsöt, amennyit csak elbír.

Gyümölcsös-tejszínes kocka - Pálma

Hozzávalók a kakaós piskótalaphoz:

  • 12 tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 1 citrom
  • 5 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 narancs

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • fél liter tejszín
  • 1 kg gyümölcs vegyesen, ízlés szerint

A tejet forrald fel a krémhez, majd add hozzá a kristálycukrot, és a hideg vízzel csomómentesre kikevert pudingporral sűrítsd be. Hagyd kihűlni. A tejszínt verd kemény habbá, és felhasználásig tedd hűtőbe.

A kakaós piskótához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket kevés cukorral verd kemény habbá. A tojássárgáját keverd ki a kristálycukorral és a kakaóval. Reszelj bele citrom- és narancshéjat, majd add hozzá az olvasztott, de már nem forró vajat. Add hozzá a lisztet és a sütőport is, majd keverd simára. Ha túl száraz lenne a massza a kakaótól, pár csepp vízzel lazíthatod. A kakaós tésztaalapot oszd ketté, és mindkét félhez keverd hozzá a szintén kettéosztott tojásfehérjehabot. Mindkét adag masszát keverd el a tojáshabbal, majd öntsd egy-egy tepsibe, és téglalap alakúra egyengesd el a habkártyával. Amennyiben légkeveréses sütőd van, a két tepsi piskótát egyszerre is megsütheted, ellenkező esetben azonban külön-külön süsd meg a tésztákat a 180°C-os sütőben.

Amikor a piskóta megsült, a tejszínhabot keverd össze a kihűlt pudinggal és a gyümölcsökkel. Az egyik kakaós lapot helyezd tepsire, és kend meg a vaníliás krém felével - a krémet szép egyenletesen oszlasd el. Végül helyezd a tetejére a másik kakaós piskótát. A kész süteményt legalább egy órára tedd hűtőszekrénybe, majd vágj belőle kockákat, és porcukorral meghintve tálald.

Citromtorta - Melinda

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg puha vaj
  • 4 tojás
  • 2 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál citromlé

Az öntethez:

  • 2 citrom leve
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom finoman lehámozott héja

A liszthez add hozzá a sütőport, a cukrot, a vajat és a kissé felvert tojásokat. Addig keverd, amíg krémes masszát nem kapsz.
Ezután tedd bele a citromlevet és a citromok reszelt héját. Simítsd kikent, kilisztezett tortaformába, a tetején pedig egy kanál aljával készíts sekély mélyedést. Előmelegített sütőben, 160°C-on 75-90 percig süsd. Tűpróbával ellenőrizd. Végül az öntethez valókat jól keverd el, és a megsült torta tetejét locsold meg vele. A formában hagyd kihűlni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Tiramisu - Ági

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 250 g mascarpone
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 3 dl kávé
  • kakaópor

Főzd le a kávét, és hagyd kihűlni. Érdemes rendes kávét készíteni, és nem neszkávéból csinálni. A tojásokat válaszd szét. A sárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral. Forgasd bele a mascarponét, és dolgozd krémmé kézi habverővel. Könnyebben megy, ha előtte egy órát szobahőmérsékleten voltak a hozzávalók.

Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, és forgasd a krémbe. Óvatos, laza mozdulatokkal dolgozz, hogy szinte habos krémet kapj. Ha ez kész van, akkor már csak a rétegezés és a várakozás jön. Mártogasd a babapiskótákat a kávéba, és rétegezd egy magasabb tál aljára. Vigyázz, hogy ne tocsogjon, csak épphogy átjárja a kávé a piskótát. A piskótákra tegyél egy réteg krémet, és szitálj kakaóport. Ismét egy réteg kávés piskóta, krém és kakaópor jön. Ha elkészült, akkor fedd le, és tedd hűtőbe nyolc órára. A krémbe keverhetsz likőrt is, de kipróbálhatsz gyümölcsös változatot is.

Ezt is szeretjük