5 isteni grillhús
A legnépszerűbb nyári falatok
Nincs fogható a nyári sütögetéshez, amikor a kellemes társaságban elfogyasztott isteni ételekhez még a gyönyörű idő is társul.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Ezt fogjuk viselni kora ősszel: külföldi divatmárkák ajánlásával »

Házi uborkás arctonik bőrhibákra: hidratál és ránctalanít »

Ne csak a kalóriát számold, inkább azt nézd, hogy mit eszel! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem bírsz megmaradni a lakásban, akkor elő a grillráccsal! Fogj néhány szelet húst, pácold be, fűszerezd meg, majd irány a parázs! Pillanatok alatt isteni fogásokat készíthetsz.

Készítheted csirkéből, halból, de akár sertésből is a grillfalatokat. Tálald őket salátával és friss kenyérrel.

Saslik

Hozzávalók:

  • 60 dkg báránycomb
  • 4 paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 2 fej hagyma
  • őrölt kakukkfű
  • őrölt pirospaprika
  • fokhagyma
  • olaj

A bárányhúst vágd fel kockákra. A hagymát és a paradicsomot vágd félbe. Az uborkát karikázd fel. Ezeket ízlés szerint húzd fel a nyársakra úgy, hogy a két végét hagymával zárd. Sózd, fűszerezd őket, és kend be olajjal.

Parázs fölött, állandóan forgatva a nyársakat, süsd meg őket. Sütés közben még egyszer kend át a fűszeres olajjal. Ez egy alaprecept, amit bátran kibővíthetsz még zöldségekkel, vagy fűszerekkel.

Fehérboros csirkenyárs

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 teáskanál sárkányfű
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • olaj

A csirkemellet vágd darabokra. A szószhoz keverd össze az olajat, a fehérbort, a sárkányfüvet és a szójaszószt. Ezzel öntsd le a húskockákat, és körülbelül három órán keresztül hűvös helyen hagyd állni. Húzd őket nyársra, majd süsd meg a grillen.

Grillezett lazac

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazacfilé
  • bors
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál édesköménymag
  • olívaolaj

A mártáshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • olívaolaj

Mosd meg a lazacfilét. Pár evőkanál olajba keverd bele a sót, a borsot, az édesköményt és a citrom levét. Ezzel kend meg a halszeleteket, majd süsd meg őket. A mártáshoz keverd össze a hozzávalókat, és ezzel kínáld a halat.

Chilis sertésnyárs

Hozzávalók:

  • 1 kg marhafelsál
  • fél kávéskanál chilipor
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál oregánó
  • 6 evőkanál narancslé
  • olívaolaj

Keverd össze a hozzávalókat a marinádhoz. A feldarabolt húst helyezd bele, és lefedve hagyd állni több órán, esetleg egy éjszakán keresztül is.
Süsd meg őket a nyárson. Tortillalapokkal és snidlinges tejföllel kínálva kiváló.

Mézes-szójás karaj

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 narancs leve
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 4 paradicsom
  • 2 nagyobb cukkini
  • 6 mentalevél
  • 10 dkg vaj
  • 2 teáskanál darált mák

A zúzott fokhagymát keverd össze a narancslével, a sűrített paradicsommal, a mézzel, a szójaszósszal, és ebbe a pácba fektesd bele a húsokat. Hagyd így egy óráig. A paradicsomot és a cukkinit darabold fel. A kicsit megolvasztott vajat keverd össze a mákkal és az aprított mentával. Sózd, borsozd. Grillen süsd meg a husikat, közben egyszer-kétszer kend át a páclével. Miután készre sült a hús, locsold meg a mákos-mentás vajjal.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló