5 isteni grillhús

A legnépszerűbb nyári falatok

Nincs fogható a nyári sütögetéshez, amikor a kellemes társaságban elfogyasztott isteni ételekhez még a gyönyörű idő is társul.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem bírsz megmaradni a lakásban, akkor elő a grillráccsal! Fogj néhány szelet húst, pácold be, fűszerezd meg, majd irány a parázs! Pillanatok alatt isteni fogásokat készíthetsz.

Készítheted csirkéből, halból, de akár sertésből is a grillfalatokat. Tálald őket salátával és friss kenyérrel.

Saslik

Hozzávalók:

  • 60 dkg báránycomb
  • 4 paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 2 fej hagyma
  • őrölt kakukkfű
  • őrölt pirospaprika
  • fokhagyma
  • olaj

A bárányhúst vágd fel kockákra. A hagymát és a paradicsomot vágd félbe. Az uborkát karikázd fel. Ezeket ízlés szerint húzd fel a nyársakra úgy, hogy a két végét hagymával zárd. Sózd, fűszerezd őket, és kend be olajjal.

Parázs fölött, állandóan forgatva a nyársakat, süsd meg őket. Sütés közben még egyszer kend át a fűszeres olajjal. Ez egy alaprecept, amit bátran kibővíthetsz még zöldségekkel, vagy fűszerekkel.

Fehérboros csirkenyárs

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 teáskanál sárkányfű
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • olaj

A csirkemellet vágd darabokra. A szószhoz keverd össze az olajat, a fehérbort, a sárkányfüvet és a szójaszószt. Ezzel öntsd le a húskockákat, és körülbelül három órán keresztül hűvös helyen hagyd állni. Húzd őket nyársra, majd süsd meg a grillen.

Grillezett lazac

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazacfilé
  • bors
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál édesköménymag
  • olívaolaj

A mártáshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • olívaolaj

Mosd meg a lazacfilét. Pár evőkanál olajba keverd bele a sót, a borsot, az édesköményt és a citrom levét. Ezzel kend meg a halszeleteket, majd süsd meg őket. A mártáshoz keverd össze a hozzávalókat, és ezzel kínáld a halat.

Chilis sertésnyárs

Hozzávalók:

  • 1 kg marhafelsál
  • fél kávéskanál chilipor
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál oregánó
  • 6 evőkanál narancslé
  • olívaolaj

Keverd össze a hozzávalókat a marinádhoz. A feldarabolt húst helyezd bele, és lefedve hagyd állni több órán, esetleg egy éjszakán keresztül is.
Süsd meg őket a nyárson. Tortillalapokkal és snidlinges tejföllel kínálva kiváló.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mézes-szójás karaj

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 narancs leve
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 4 paradicsom
  • 2 nagyobb cukkini
  • 6 mentalevél
  • 10 dkg vaj
  • 2 teáskanál darált mák

A zúzott fokhagymát keverd össze a narancslével, a sűrített paradicsommal, a mézzel, a szójaszósszal, és ebbe a pácba fektesd bele a húsokat. Hagyd így egy óráig. A paradicsomot és a cukkinit darabold fel. A kicsit megolvasztott vajat keverd össze a mákkal és az aprított mentával. Sózd, borsozd. Grillen süsd meg a husikat, közben egyszer-kétszer kend át a páclével. Miután készre sült a hús, locsold meg a mákos-mentás vajjal.

Ezt is szeretjük