Lecsós csirkepörkölt
A csirkepörköltet nem lehet megunni, de a tavasz jegyében tegyél bele a szokásosnál kicsivel több paradicsomot.
A csirkepörkölt mindig jó ötlet, hiszen csak igen kevesek nem szeretik, köretnek pedig elég csak egy kis rizst vagy tésztát kifőzni mellé.
Minden pörköltbe dukál egy kevés paradicsom, de tavasziasíthatod úgy is a fogást, ha többet teszel bele, és lecsósan készíted el.
Gombás csirkepörkölt
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkecomb
- fél kiló paradicsom
- 1 fej hagyma
- 1 nagy tejföl
- 2 evőkanál liszt
- pirospaprika
- majoránna
- bors
- só
- olaj
Az apróra vágott hagymát olajon pirítsd meg, és adj hozzá egy kis sót is, hogy levet eresszen. A csirkecombokat mosd meg, majd sózd be, tedd a hagymára, és fehéredésig pirítsd. Tedd hozzá a paprikát és fűszereket, majd engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
A paradicsomot kockázd fel, ha zavar a héja, előtte vágd be az alján csillag alakban, majd márts forró vízbe, és húzd le. Ha a pörkölt leve elfőtt, tedd bele a paradicsomot, és addig főzd, amíg szét nem esik a zöldség.
Köretnek
Ha nem szereted a zacskós rizst, nézd meg videónkat, amelyben Kiss Sándor mesterszakács elárulja a pergős rizs titkát.
OLVASD EL EZT IS!
- zöldség
- marhahús
Marhafalatok zöldséggel
- gomba
- marhahús
Gombás marharagu
- gomba
- sertéshús