4 ízes, szaftos lecsórecept

Lakj jól bűntudat nélkül!

Hamarosan itt az ősz, de a piacokon még találhatsz alapanyagot kedvenc nyári ételedhez. Ráadásul akkor is jóllakhatsz vele, ha diétázol.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csupa zöldségből álló isteni egytálétel nem csak nálunk népszerű, hanem sok mediterrán országban is. Természetesen minden nép a saját ízlésére, illetve az elérhető hozzávalóira formálta.

Próbáld ki cukkinivel, tökkel vagy éppen gombával. Köretnek a rizs a legjobb, ha azonban friss, foszlós kenyeret vágsz hozzá, arra sem lesz panasz.

Cukkinis-tojásos lecsó

Hozzávalók:

  • 4 közepes cukkini
  • 4 paprika
  • 3 paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • olívaolaj

A cukkinit gyufaszál vastagságú félkarikákra szeld, a paprikát rövid, vékony csíkokra, a paradicsomot pedig gerezdekre.
Olívaolajon párold üvegesre az apróra vágott hagymát. Húzd félre, és add hozzá a pirospaprikát, illetve a csíkokra vágott paprikát. Körülbelül 10 percig fonnyaszd, majd borítsd bele a paradicsomot és a cukkinit. Fedő alatt adj neki még 10 percet. Ezután öntsd rá a felvert tojásokat, és süsd meg.

Menemen, a török lecsó

Hozzávalók:

  • 4-5 paradicsom
  • 3-4 paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • oregánó
  • 2-3 tojás

Az apróra vágott paprikát kevés olajon, fedő alatt dinszteld meg. A paradicsomot - szintén apróra vágva - add hozzá a paprikához, és alacsony lángon, fedő alatt párold őket puhára. A végén add hozzá a fokhagymát és a fűszereket. Öntsd rá a felvert tojásokat, és süsd még pár percig.

Tökös lecsó

Hozzávalók:

  • 1 tök
  • 3 zöldpaprika
  • 3-4 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 pár virsli
  • 5 tojás
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • olaj

Az apróra vágott hagymát pirítsd meg. Ehhez add a meghámozott és feldarabolt tököt és paradicsomot, valamint a paprikát. Ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával. Fedő alatt párold negyed óráig. Add hozzá a felkarikázott virslit, és még párold 10 percig. A felvert tojásokat add hozzá, és süsd rántottásra.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Karfiolos-gombás lecsó

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg gomba
  • 30 dkg karfiol
  • 3 paprika
  • 2 paradicsom
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • pirospaprika
  • olaj

Az apróra vágott hagymát pirítsd üvegesre kevés olajon, majd add hozzá a paprikát, és pár percig kevergetve párold. Tedd bele a felszeletelt gombát, a rózsákra bontott karfiolt, a feldarabolt és meghámozott paradicsomot, fűszerezd majoránnával, köménnyel, sóval, borssal, pirospaprikával, és keverd össze. Lassú tűzön, lefedve 15 percig hagyd főni, majd vedd le a fedőt, add hozzá a zúzott fokhagymát, és lassú tűzön főzd el a levét.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük